Sute de kilograme de mâncare aruncată la gunoi, de botoşăneni, după sărbători! FOTO

Sute de kilograme de mâncare aruncată la gunoi, de botoşăneni, după sărbători! FOTO
De sărbători, toată lumea îşi doreşte o masă cât mai bogată, cu bucate care mai de care, dar mulţi exagerează la acest capitol şi cumpără sau gătesc mai mult decât pot consuma.

Dovadă sunt sutele de kilograme de alimente care sunt aruncate la ghena de gunoi, după sărbători. Ceea ce nu le mai trebuie unora, este însă mană cerească pentru oamenii străzii care scotocesc printre gunoaie, asigurându-le de multe ori masa pentru câteva zile, după sărbătorile de iarnă.

Potrivit lui Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, în acest an, după sărbători, cantitatea de deşeuri colectată de la populaţie a fost de peste 650 de tone, cele mai multe deşeuri fiind ambalaje şi resturi alimentare.

“Foarte multe deşeuri din carton, am găsit şi resturi de alimente. Cantitatea a fost cam cu 60-100 de tone mai mare faţă de o perioadă obişnuită. Am văzut cu toţii că în perioada sărbătorilor supermarketurile au fost pline. Botoşănenii, cu mai mulţi sau mai puţini bani, au cumpărat cadouri, alimente, şi mai apoi au rămas ambalajele şi resturile pe care le-au aruncat la gunoi", a precizat Simion Drelciuc.





 

 

Spune-ne opinia ta