Sute de elevi, la marșul împotriva consumului de droguri! FOTO

Sute de elevi, la marșul împotriva consumului de droguri! FOTO
Peste 500 de elevi botoșăneni au participat, joi, la marșul organizat de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Botoşani în cadrul Programului "Să ştii mai multe, să fii mai bun", o zi de prevenire a consumului de droguri, adresată elevilor cu vârste între 10 şi 18 ani din unităţile de învăţământ din Municipiul Botoşani.

Elevii s-au adunat în fața Palatului Administrativ unde s-au întâlnit cu primarul Ovidiu Portariuc, prefectul Costică Macaleți și Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, care  le-au transmis tinerilor câte un mesaj.








"Imaginați-vă cum v-ați simți ca într-o dimineață când vă treziți să constatați că nu mai aveți nimic din ceea ce aveți acum. Că nu mai aveți niciun ban, nu mai aveți mâncare, nu mai aveți casa în care trăiți, nici toate bunurile pe care le dețineți în prezent. Nu mai aveți nici prietenii voștri și nici măcar  părinții pe care îi iubiți atât de mult. V-ați trezi și toate ar dispărea. Nu ați mai avea nici măcar cunoștințele pe care le-ați învățat la școală, ca și cum cineva v-ar fi șters toată memoria, la fel cum se formatează un hardisk. Cum credeți că v-ați simți într-o astfel de situație? Gândiți-vă bine, pentru că exact într-o astfel de situație ajung toți cei care încep să consume droguri. La început totul pare frumos și aveți senzația că totul e sub control. Dar în final, ajungeți exact în situația pe care v-am spus-o mai sus. Fără nimic, izolați, fără amintiri și fără viitor.  Atunci când începi să consumi droguri e ca și cum ai începe să construiești o închisoare în jurul tău și al conștiinței tale. E ca și cum ți-ai construi propria celulă în care te vei condamna pe viață. Așadar, cea mai eficientă luptă împotriva drogurilor e să nu ajungem niciodată să consumăm droguri. Doar atunci înseamnă că am câștigat și salut acest eveniment pentru că prevenția este cea mai bună formă de luptă împotriva drogurilor", a fost mesajul primarului Ovidiu Portariuc.

"Mă alătur vouă astăzi, felicit iniţiatorii şi participanţii la acest miting. Faptul că tinerii se implică în astfel de acţiuni facilitează misiunea noastră, a celor maturi, de a-i convinge pe cei care trăiesc tentaţia drogurilor să ia decizia corectă, cea mai mare parte dintre ei fiind încă la începutul vieţii. Alături de părinţii voştri, de profesori şi colegi, iată că şi autorităţile locale vin să vă sprijine. Să vă explice că sănătatea fizică şi mentală sunt condiţii fără de care un om nu se poate dezvolta armonios, nu se poate mobiliza pentru ca în cele mai importante momente ale vieţii sale să găsească cele mai bune soluţii pentru sine, pentru familie şi pentru societate. Avem nevoie de tineri frumoşi, sănătoşi, care iubesc viaţa şi pot face foarte multe cu ea. Cifrele care arată consumul de substanţe psihoactive sunt în creştere şi la Botoşani, ca şi în alte judeţe ale ţării. Iată de ce apreciez ceea ce faceţi şi vă asigur că vom căuta împreună şi alte modalităţi de a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor. Multă sănătate vă doresc, bucurie şi dorinţă de viaţă!", a transmis și prefectul Costică Macaleți.





Elevii au mărșăluit pe traseul traseul Piaţa Revoluţiei - Str. Cuza Vodă - Calea Naţională (zona Uvertura Mall) - Str. Marchian - Bulevardul M. Eminescu, cu finalul în Parcul Mihai Eminescu.

Pentru asigurarea impactului vizual cu rol de sensibilizare a populaţiei, elevii au purtat măşti identice, tricouri şi şepci, mesajul fiind atât de nondiscriminare şi nonetichetare a persoanelor consumatoare de droguri, cât şi de conştientizare a riscurilor şi virulenţei de propagare a fenomenului de consum de droguri în rândul adolescenţilor şi tinerilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
294

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
369

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
825

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...