Sute de credinciosi l-au intampinat, duminica, pe IPS Teofan, la Biserica Sfantul Ilie din Botosani!

Peste 300 de credinciosi din municipiul Botosani au participat, duminica, la slujba Sfintei Liturghii oficiata de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, inconjurat de un sobor de 13 preoti si diaconi, la Biserica Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul.

Sfanta Liturghie din Duminica a IV-a din Postul Mare a fost precedata de citirea de catre IPS Teofan a rugaciunii de dezlegare. In cuvantul sau de invatatura, IPS Teofan a facut referire la textul celor doua Epistole catre Evrei si catre Efeseni si la cel al Sfintei Evanghelii, citite in cadrul Sfintei Liturghii, pornind de la treptele Sfantului Ioan Scararul.

Astazi, Biserica il cinsteste pe Sfantul Ioan Scararul, staretul Manastirii Sfanta Ecaterina din Muntele Sinai, care, dupa 40 de ani de pustie, la cererea unui alt staret dintr-o alta manastire, scrie o carte pe care o dedica sutelor de calugari care vietuiau in acea vreme pe Muntele Sinai. Cartea Sfantului Ioan Scararul se numeste Scara desavarsirii si are 30 de trepte pe care, urcand calugarul de la pamant, ajunge pe ultima treapta, adica la dragostea fata de Mantuitorului Iisus Hristos. In viata crestina trebuie sa vezi care iti este tinta si unde esti tu, ca pamantean. Treptele pe care noi ar trebui sa le parcurgem sunt nenumarate. Astazi s-a citit, in memoria Sfantului Ioan Scararul, textul din Evanghelie care vorbeste despre fericiri. Fericiti facatorii de pace...; ce frumos este sa fii facator de pace, pentru inima ta, pentru membrii familiei tale, pentru obstea manastirii tale; Fericiti cei blanzi..., Fericiti cei milostivi... etc. Iata trepte pe care Biserica le asaza in fata, ca omul urcand pe ele sa nu stea pe loc, ca nu cumva sa cada. In Evanghelia de astazi, Mantuitorul spune ca acest neam de demoni, adica alungarea puterii intunericului din noi si din lume nu se face decat prin rugaciune si post. La acestea, dupa cuvantul parintelui Petru, episcop de Ravena, putem adauga si milostenia. Prin post auzi glasul ca o sa primesti ceea ce ai cerut prin rugaciune, iar prin milostenie primesti lucrul pentru care te-ai rugat si ai postit“, a spus IPS Teofan, care a primit din partea pr. protopop Leonte o icoana cu Sfanta Treime.

In cadrul Sf. Liturghii, diaconul Vasile Spiridon a fost hirotonit preot pe seama Catedralei mitropolitane din Iasi, urmand ca, ulterior, sa slujeasca pentru o comunitate de romani din Grecia.

La finalul slujbei, pr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botosani, a multumit Mitropolitului Moldovei si Bucovinei pentru ca a oferit Bisericii Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul sfantul antimis si pentru ca a slujit alaturi de soborul de preoti si diaconi. (www.mmb.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...