Sute de botoșăneni, suspectați că au încasat ilegal ajutoarele sociale! Vezi ce riscă

Sute de botoșăneni, suspectați că au încasat ilegal ajutoarele sociale! Vezi ce riscă
Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) desfășoară la ora actuală o amplă verificare ce privește beneficiarii de ajutor social și de alocație de susținere a familiei.

Există suspiciunea că peste 1.000 dintre aceștia nu au declarat toate veniturile pe care le realizează în momentul în care au depus dosarele în vederea obținerii acestor ajutoare acordate de stat.

Controlul se va desfășura până în luna octombrie și a fost dispus de la nivel central.

“Se verifică o parte din datele pe care le solicităm de la Serviciul de Înmatriculări, fie de la Registrele Agricole de la fiecare Consiliu Local pentru beneficiarii de ajutor social și de alocație de susținere a familiei. Pentru altă categorie de venituri salariale, sau care apar la Casa de Pensii, încrucișarea a fost făcută la București, la nivelul bazelor de date pe toată țara și am primit listele de suspiciuni, cu persoanele care se pare că au realizat venituri și nu le-au declarat în totalitate. Sunt undeva peste 1.000 de persoane descoperite", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

În cazurile în care se va stabili că ajutoarele au fost încasate ilegal, beneficiarii vor trebui să restituie banii.

“Urmează să verificăm fiecare caz în parte, luăm legătura cu primăriile să vedem dacă au luat în totalitate veniturile în calcul la stabilirea drepturilor. Unde se va impune se vor constitui debitele", a mai precizat Sebastian Tocariu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
3

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
31

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
115

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...