Sute de botoșăneni certați cu legea, sancționați de polițiști în week-end!

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Zilnic, prin prezența activă în spațiul public, în cadrul activităților specifice, și prin intervenția acestora, atunci când situația o impune, polițiștii acționează în scop preventiv pentru siguranța cetățenilor și reducerea faptelor antisociale. Totodată, prin măsurile de sancționare prevăzute de lege,  se urmărește descurajarea celor care comit astfel de fapte să recidiveze.

Astfel, în această perioadă au fost organizate 12 acțiuni punctuale, atât pentru prevenirea accidentelor rutiere, cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor. În cadrul activităților desfășurate de polițiști, au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de 220.000 de lei.

Totodată, au fost reținute 48 de permise de conducere, peste 30 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...