Suspendarea lucrărilor la drumul naţional Rădăuţi Prut- Manoleasa va fi atacată în instanţă

Suspendarea lucrărilor la drumul naţional Rădăuţi Prut- Manoleasa va fi atacată în instanţă
Prezent la Salcea, în judeţul Suceava, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anunţat că lucrările la singurul drum naţional de pământ din ţară, DN 24C, pe sectorul Rădăuţi Prut-Manoleasa, vor continua. 

Potrivit ministrului, pentru lucrările suspendate din ordinul Inspectoratului de Stat în Construcţii se lucrează la obţinerea aprobării de conservare a ceea ce s-a făcut până acum.

"Etapa la care se lucrează este aceea de aducere de la stadiul de drum de pământ la drum balastat. Este o etapă, încadrată de CNADNR la secţiunea de întreţinere. Inspectoratul de Stat în Construcţii susţine că nu există autorizaţie, dar la momentul la care vorbim discutăm de balastare", a declarat ministrul Iulian Matache.

Directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, Ovidiu Laicu, a susţinut că lucrările de la singurul drum naţional de pământ au început cu prima etapă, de întreţinere, însemnând balastarea.

"Avem o expertiză potrivit căreia cele două straturi de balast şi balast stabilizat fac parte din capitolul de întreţinere. Ceea ce vine peste, respectiv mixtura, devine modernizare. Noi ne-am oprit la balast stabilizat, urmând ca apoi să facem demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor pentru straturile superiorare de mixturi, adică modernizare. Fondurile pentru balast stabilizat sunt, este o lucrare în valoare de 22 de milioane, deja s-au alocat 14 milioane. O să se înceapă să lucreze la rigole pentru colectarea apelor, urmând apoi turnarea de balast până la nivelul necesar", a completat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

În urmă cu aproximativ două luni, Inspectoratul de Stat în Construcţii a suspendat lucrările de la Drumul Naţional 24C, considerând că este necesară autorizaţia de construcţii din moment ce este vorba de o modernizare. Cei de la DRDP au susţinut însă că este vorba doar de întreţinere. Ordinul de suspendare a lucrărilor a fost contestat în instanţă de DRDP.

Pe de altă parte, studiul de fezabilitate pentru modernizarea sectorului Botoşani- Târgu Frumos va fi refăcut. 

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, şi directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Narcis Neaga, au venit sâmbătă la Salcea, într-o vizită de lucru, pentru a verifica stadiul lucrărilor de modernizare a Aeroportului "Ştefan cel Mare". 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
430

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
155

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
446

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...