Suspectii în cazul mașinilor incendiate, eliberați din arest!

Suspectii în cazul mașinilor incendiate, eliberați din arest!
Cei trei suspecţi arestaţi preventiv în cazul incendierilor de maşini, din primăvara anului 2012, au fost eliberaţi, luni, în urma unei decizii a Tribunalului Botoşani.

Iniţial, Judecătoria Botoşani a dispus prelungirea mandatelor de arestare preventivă, dar cei trei suspecţi au formulat recurs, magistraţii Tribunalului dispunând înlocuirea arestului cu interdicţia de a părăsi localitatea.

“Admite recursurile declarate de inculpaţii M.A.M., D.A. şi M.M. împotriva încheierii din data de 24 octombrie 2013, pronunţată în dosarul nr.19735/193/2013 al Judecătoriei Botoşani. Casează în parte încheierea recurată şi, în rejudecare: În temeiul art.139 alin.1 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor M.M.A., D.A. şi M.A. M.cu măsura prevăzută de art.145 Cod procedură penală, a obligării de a nu părăsi localitatea în care locuiesc, respectiv mun.Botoşani, jud.Botoşani pentru inculpatul M.M.A. pentru inculpatul D.A. şi oraşul Flămânzi, jud.Botoşani pentru inculpatul M.A.M.. În temeiul art.145 alin.1/1 Cod procedură penală, pe durata obligării de a nu părăsi localitatea în care locuiesc, se impune inculpa claudia: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să se prezinte la organul de poliţie din raza localităţii de domiciliu, respectiv Poliţia mun.Botoşani, judeţul Botoşani pentru inculpatul M.M.A., Poliţia com.Copălău, jud.Botoşani pentru inculpatul D.A. şi Poliţia oraşul Flămânzi, jud.Botoşani pentru inculpatul M.A.M., conform programului de supraveghere întocmit de aceasta sau ori de câte ori sunt chemaţi; c) să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. În temeiul art.145 alin.1/2 Cod procedură penală, inculpaţii vor respecta şi următoarele obligaţii: a) să nu se apropie de părţile vătămate M.C.A claudia: şi O.P.A., membrii familiilor acestora, persoanele împreună cu care au comis faptele, martorii Z.B.I. M.D., P.M., S.T., D.G.B., J.I.G., M.A.M., V.L., B. D.C., P.I., M.V.C., S.L., D.G.A., V.V.O., S.G. şi O.R. şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect. Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art.145 alin.3 Cod procedură penală, cu privire la înlocuirea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea cu măsura arestării preventive în cazul încălcării cu rea-credinţă a măsurii aplicate sau a obligaţiilor impuse de instanţă", se arată pe site-ul Tribunalului Botosani.

Antonio Mihai Mănuca, de 20 de ani, din Flămânzi, Alexandru Mihai Mitoşeru şi Alin Dibu, de 25 de ani, din Copălău, au fost trimişi în judecată pentru distrugere prin incendiere respectiv instigare la distrugere, anchetatorii reţinând în sarcina lor distrugerea a cinci maşini în mai 2012.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
943

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
141

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
200

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...