Surse: Victor Ponta a plecat din nou în Turcia

Premierul Victor Ponta a plecat, astăzi, din nou, în Turcia, pe fondul intensificării zvonurilor că urmează o iminentă schimbare din funcţie cu Gabriel Oprea, au confirmat pentru HotNews.ro surse politice.

  Potrivit acestora, Ponta le-ar fi spus colaboratorilor că pleacă pentru o serie de analize la picior. De menţionat că Ponta nu a anunţat oficial, la fel cum a procedat şi dată trecută când s-a operat la genunchi, această nouă deplasare în afară ţării.

Informaţia că Ponta a plecat în Turcia a fost publicată de BN24, care menţionează că primul ministru anunţă pe 23 iulie că "este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav că dată trecută, e doar ce nu s-a reuşit dată trecută".

Prima deplasare în Turcia a avut loc pe dată de 12 iunie. Atunci, Victor Ponta a plecat din România, fără să anunţe pe nimeni. Iniţial, a plecat la Baku, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene. Imediat după ceremonie, Ponta a plecat spre Turcia împreună cu preşedintele turc, Recep Tayyp Erdogan. Zilele următoare au apărut informaţii pe surse că premierul se află în Turcia pentru a se opera la genunchi.

Victor Ponta s-a operat în Turcia, la Istanbul, pe 15 iunie. Premierul s-a operat la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, cel mai mare centru medical privat din Turcia. Ponta a revenit în ţară pe 8 iulie, iar pe 12 iulie, duminică seară, el şi-a anunţat retragerea de la şefia PSD.

Președintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că nu știe dacă premierul Victor Ponta a plecat din țară și nici dacă a delegat pe cineva în absența sa.

"Nu am vorbit cu premierul nici ieri, nici azi. Am avut ultima discuție cu el marți în ședința coaliției. Nu știu unde este, sincer. Nu știu dacă este plecat, nici dacă a plecat, nici dacă a delegat atribuțiile", a spus Dragnea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii vor plăti mai mult pentru un aliment, începând de luna viitoare!

astăzi, 11:52

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context...

Locuințe pentru specialiști: Un nou proiect al Consiliului Județean Botoșani! (foto)

astăzi, 10:40

„Construirea de locuințe pentru specialiști face parte din programul pe care l-am propus și implementat la Consiliul Județean. Am depășit toate piedicile birocratice pentru cel de-al doile...

Indieni identificați cu ajutorul termoviziunii, opriți la frontieră!

astăzi, 10:00

Sâmbătă, 12 octombrie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – ITPF Iaşi, aflați în executarea ...