Sursă de sănătate - Aerobic demonstrativ la Școala 8 Botosani!

Sursă de sănătate - Aerobic demonstrativ la Școala 8 Botosani!
Școala 8 "Elena Rareș" din Botoșani a găzduit miercuri seara un eveniment de amploare. Peste 200 de persoane au participat la ora demonstrativă de aerobic oferită de profesor-instructor Simona Budăi Ungureanu, în colaborare cu DJS Botoșani și sala de fitness și aerobic "Addis Gym".
 
Copii dornici de joacă și mișcare, elevi de gimnaziu, adolescenți si persoane nu demult trecute de prima tinerețe, cu mic-cu mare, au hotărît că este timpul pentru puțină mișcare în viața lor. 



Evenimentul a debutat la ora 18:00 si avea să îi țină în priză timp de o oră și jumătate pe participanții prezenți la această manifestare. Este al doilea an consecutiv în care persoanele interesate de exerciții fizice se arată deschise să ia parte la un asemenea eveniment, dovadă că numărul botoșănenilor ce se preocupă de activitatea sportivă este intr-o permanentă creștere.


 
Programul s-a deschis cu cîteva numere de dans artistic realizate de elevii Școlii 8. Activitatea a fost continuată de ora propriu-zisă de aerobic. Vremea, din păcate, a fost un inconvenient și un factor decisiv în ceea ce a privit spațiul desfășurării acțiunii. Întrucît afară ploua torențial, organizatorii s-au văzut nevoiți să schimbe locația și să se deplaseze în interiorul sălii de sport a școlii, împreună cu participanții prezenți. Cu toate acestea, lucrurile au decurs conform planurilor.

Ora a început cu cîteva exerciții ușoare de încălzire și a continuat să crească în intensitate prin mărirea gradului de dificultate a exercițiilor, fapt care nu a pus prea mari probleme practicanților. Ba chiar mai mult, ei s-au aratat entuziasmați și dornici de a duce la capăt ceea ce începuseră.



Surpriza serii a constat in faptul că efortul fizic depus nu a rămas nerăsplătit. O tombolă cu premii a avut menirea de a-i motiva pe participanți să se alăture acestei manifestații și să rămîna pînă la finalul ei. Premiile puse la bătaie au fost pe măsura numărului de oameni adunați în sala de sport. Aproape o sută de persoane au plecat acasă cu cîte un premiu. 10 abonamente la sală, 50 de tricouri, 15 corzi de sărit și alte produse sportive au fost obținute prin tragere la sorți de către cei prezenți.


 
Prezentam un interviu realizat la fața locului cu Dorel Ungureanu, Directorul Direcției Județene de Tineret și Sport (DJS ) Botoșani, in cadrul evenimentului.
 
Este al doilea eveniment de acest gen. Ce v-a determinat să organizați și anul acesta o oră demonstrativă de aerobic?
 
Răspunsul foarte bun pe care l-am primit anul trecut din partea celor care au participat și dorința lor sinceră de a continua la un nivel superior anul acesta. Din păcate, ca intotdeauna în fenomenele sportive desfășurate în aer liber vremea își spune cuvîntul și am fost nevoiți să ne retragem în sală. Dar ne conformăm. Avem o participare mai mare față de cea de anul trecut.
 
De ce ați ales această locație? Școala 8?
 
În primul rînd, instructorul de aerobic lucrează aici ca profesor de educație fizică. În al doilea rînd este o locație deosebită, fiind unul din singurele terenuri sintetice din oraș. Toți acești factori au concurat la alegerea școlii 8. Dar și sărbătoarea pe care o avem, Zilele Școlii 8 "Elena Rareș" Botoșani.

Ați pregătit un program special? Dacă da, în ce constă acesta?
 
Am pregătit un program relativ accesibil  tuturor doritorilor de mișcare. Sunt mișcări care se pot face la o pregătire minimă, nu este nevoie de pași complicați ș.a.m.d., tocmai în ideea de a atrage cît mai mulți participanți  la această formă organizată de mișcare. 
 
Cum vi se par participanții? Sunt activi?

Deși mă ocup cu organizarea și nu am putut urmări îndeaproape, am observat însă  faptul că sunt foarte multe persoane adulte, alături de copii. Ceea ce ne bucură, pentru că facem in felul acesta un fel de punte  între generații .
 
Ce evenimente surpriză ați pregătit pentru participanții de astăzi?
 
Sigur, ei vor participa la o tombolă unde vom acorda premii simbolice : abonamente la sala, tricouri, corzi, mingi de gimnastică și lucruri care să le amintească de această manifestare.
 
Dețineti o sală de fitness si aerobic . Care este media de vîrstă a clienților care o frecventează?

Avem clientelă din toate plajele de vîrstă . De la cei mai mici, de pe la 8,9 ani pînă la persoane trecute de 55 , și chiar de 60 de ani.
 
In ultimul an, am observat un nr. în creștere de persoane care fac sport. A crescut intr-adevăr numărul botoșănenilor interesați de activitatea fizică?
 
Lumea este dornică de mișcare. Fitness-ul nu este singura alternativă.  El se constituie într-un mod în care nu ești competitiv decît cu tine însuți. Aerobicul ar putea fi de asemenea o alta alternativă.
 
Cum convingeți cititorii că sportul ar trebui să devină una din prioritățile din viața lor?
 
Nu prea trebuie să-i mai convingem. Cred că toată lumea și-a dat seama că fără mișcare alunecăm într-o zonă în care sănătatea ne poate fi alterată . Folosirea mijloacelor tehnice de zi cu zi : mașina, calculatorul ne privează de beneficiile activității sportive.

(Material realizat de  Alexandra Gavrilă)



 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
754

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
357

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...