SURPRIZĂ: Proiectul opozitiei a trecut, fiind votat inclusiv de PSD! VEZI cine l-ar mai putea opri!

Dupa aproape o ora de discutii pe marginea proiectului de hotarare privind adoptarea unor masuri de sustinere financiara din bugetul local a cheltuielilor comune cu energia termica, precum si a cheltuielilor comune cu apa/canal si gunoi menajer, acest proiect a primit votul consilierilor locali, fiind votat inclusiv de consilierii PSD.

Proiectul de hotarare nu a primit insa viza de legalitate a secretarului municipiului si va fi transmis Institutiei Prefectului, care va decide daca il ataca sau nu in contencios administrativ.

Primarul Ovidiu Portariuc a facut un apel la consilierii locali sa participe la grupurile de lucru din care fac parte specialisti ai Modern Calor si ai Primariei, si care cauta solutii pentru ca municipalitatea sa preia aceste cheltuieli pentru spatiile comune.

"Ma bucur ca dintr-odata toata lumea a devenit brusc interesata de acest proiect, ma bucur sa vad ca exista un asemenea interes si in Consiliul Local, salut initiativa dumneavoastra de a va alatura demersului nostru, dar vreau sa va spun ca acest demers a inceput in urma cu aproximativ un an de zile. Doar cei care nu au urmarit evolutia acestui proces nu au cunostinta si nu sunt informati. Cine a urmarit a vazut ca demersurile noastre de modificare a legislatiei au inceput cu mult timp in urma. Toate aceste demersuri s-au incheiat in urma cu ceva vreme cand am reusit sa aducem presedintele ANRSC la Botosani. In urma discuiilor s-a ajuns la concluzia ca ordinul 343 nu poate fi modificat. Singura cale prin care putem este gasirea unei solutii specifice care sa fie avizata atat din punct de vedere juridic cat si tehnic, iar ulterior sa putem gasi o solutie. E usor sa spui ca nu se poate de la inceput, sa abandonezi, nu exista cadru legal si lucrurile s-au terminat. Important e sa gasim o solutie sa  putem rezolva aceasta problema. Sa lasam deoparte macar pe acest subiect disputele politice, chiar daca este campanie electorala", a spus Ovidiu Portariuc.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...