Surpriză la concursul pentru şefia ISJ! "Mă gândesc să merg la Procuratură"

Surpriză la concursul pentru şefia ISJ! "Mă gândesc să merg la Procuratură"
Surpriză la concursul pentru şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, cu doar câteva zile înainte de susţinerea probelor! Unul dintre candidaţii care şi-au depus dosarul în vederea participării la concursul organizat de Ministerul Educaţiei a fost înştiinţat că nu mai poate participa.

Dosarul profesorului Corneliu Furtună a fost validat în momentul în care a fost depus la Inspectoratul Şcolar, ulterior primind şi o invitaţie de participare la concurs, dar cu doar câteva zile înainte de a susţine probele a primit o înştiinţare de la Inspectorat prin care i se spune că nu mai poate participa pe motiv că  la dosar nu a depus un certificat medical care să ateste că este apt pentru concurs, ci o adeverinţă medicală.

Furtună a cerut explicaţii şi potrivit acestuia i s-a transmis că de fapt acea adresă primită cu privire la documente a fost doar o informare.

“După ce mi s-a validat şi înregistrat dosarul şi am primit şi invitaţie la concurs, după o săptămână am primit prin poştă, de la Inspectoratul Şcolar, o hârtie cum că nu mă pot prezenta la concurs întrucât la dosar există o adeverinţă medicală şi nu un certificat medical.  Am întrebat Inspectoratul care e diferenţa pentru că articolele la care fac referire din lege de fapt se referă la angajare, nicidecum la concurs. Eu îndeplinesc condiţiile prezentării la concurs şi mi s-a spus că a fost doar o informare. Nu ştiu ce să înţeleg de aici, acesta este profesionalismul Ministerului Educaţiei şi al Inspectoratului", a spus Corneliu Furtună.

Profesorul  vrea să sesizeze Parchetul şi va decide vineri dacă se va mai prezenta pe 16 martie la concurs.

“Nu există nicio diferenţă între certificat şi adeverinţă din punct de vedere legal. Eu cred că se doreşte un candidat unic şi altă soluţie nu au. Bănuiesc că eram singurul care îi puteam pune probleme din punct de vedere legislativ doamnei Huncă, fiind şi jurist, au preferat să îmi spună că mă elimină în felul acesta. Voi vedea ce voi face, cred că voi ajunge la instituţiile statului. Mă gândesc să merg la Procuratură", a mai declarat Furtună.

Pe lângă acesta, la concursul pentru şefia ISJ s-au mai înscris actualul inspector general, Mihaela Huncă, şi profesorul Daniel Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta