Surpriză în dosarul celor doi șoferi din Darabani, care au trimis o tânără în mormânt: Sunt acuzați de OMOR!

Surpriză în dosarul celor doi șoferi din Darabani, care au trimis o tânără în mormânt: Sunt acuzați de OMOR!
Cei doi bărbați din Darabani care în ajunul Paștelui s-au luat la întrecere pe o stradă din oraș și au provocat un accident în urma căruia o tânără de 22 de ani și-a pierdut viața vor mai sta în spatele gratiilor.

Procurorii au cerut prelungirea arestului preventiv pentru Florin Stănescu și Emil Bujor, solicitare admisă, luni, de magistrații Tribunalului Botoșani care au dispus prelungirea duratei arestului cu încă 30 de zile, de la data de 2 iunie până pe 1 iulie, inclusiv. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

În acest dosar s-a înregistrat și o premieră pentru practica judiciară din Botoșani. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, după ce anchetatorii au dispus reîncadrarea juridică a faptei. Inițial, Bujor și Stănescu au fost acuzați de ucidere din culpă, dar acum sunt acuzați de omor. De asemenea, sunt acuzați și de vătămare corporală.

"În cazul accidentului de circulaţie produs în ziua de 30 aprilie 2016 în oraşul Darabani, în urma căruia a decedat victima Dănăilă Anda Mădălina şi au fost rănite alte patru persoane, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care sunt cercetaţi inculpaţii Florin Stănescu şi Emil Bujor din infracţiunile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în infracţiunile de omor şi tentativă la omor calificat (ipoteza comiterii faptei asupra a două sau mai multor persoane), infracţiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice rămânând neschimbate", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Cercetările poliţiştilor au stabilit că cei doi bărbaţi au organizat o cursă ilegală de maşini pe străzile din Darabani, ce a dus la producerea accidentului în care Anda Dănăilă şi-a pierdut viaţa, alte patru persoane fiind ranite, după ce unul dintre şoferi a făcut o depăşire. În cazul lui Florin Stănescu, de 46 de ani, a rezultat o alcoolemie de 1,50 g/l alcool pur în sânge, iar în cazul lui Emil Bujor, de 47 de ani, a rezultat o alcoolemie de 1.10 g/l alcool pur în sânge. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
135

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
222

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
468

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...