Surpriză de proporţii: Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro şi fost partener al lui Patriciu, a fost desemnat să formeze guvernul în Republica Moldova!

Surpriză de proporţii: Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro şi fost partener al lui Patriciu, a fost desemnat să formeze guvernul în Republica Moldova!
Ion Sturza, fostul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu şi proprietarul mai multor businessuri în România, printre care Elefant.ro, a fost desemnat să formeze noul guvern al Republicii Moldova, o ţară aflată aproape în faliment.

Conform zf.ro, Sturza a mai fost premier al Republicii Moldova la sfârşitul anilor `90, când a rezistat un an.

"Domnul Sturza cunoaşte foarte bine problemele privind de economia ţării, starea financiară şi cea generală. Eu sper că el va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Sper că liderii partidelor proeuropene vor analiza, se vor mai gândi şi vor lua o decizie corectă", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, scrie sursa citată.

Anunţul a fost făcut după ce Nicolae Timofti a avut consultări cu liderii Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal şi grupului politic Iurie Leancă.

Sturza a fost director general adjunct al grupului Rompetrol şi a fost cel care i-a introdus pe kazahi în afacerea Rompetrol, de unde Patriciu a ieşit miliardar, iar statul român încă mai încearcă să îşi recupereze o parte din datorii.

După 2000, Sturza a venit în România şi a început mai multe afaceri, printre care şi Elefant.ro, un retailer online. De asemenea, el deţine un parc industrial în Cluj şi o companie cu activităţi miniere în Maramureş.

Sturza are 55 ani, fiind născut în Pârjolteni, raionul Călăraşi. A absolvit cursurile Facultăţii de Economie de la Universitatea "V.I Lenin" din Chişinău.

În septembrie 2009, Sturza s-a retras din Rompetrol, înfiinţând fondul de investiţii Fribourg Capital, care are operaţiuni în Republica Moldova şi în România.

Potrivit unui top realizat de revista Forbes, Ion Sturza are o avere estimată la 90-95 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Contractul pentru Lotul I și III ale Drumului Strategic au fost semnate

astăzi, 17:48
83

Una dintre cele mai importante și așteptate investiții din județul Botoșani a intrat în linie dreaptă.Consiliul Județean, în prezența reprezentanților dirigintelui de șantie...

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani anunță implementarea proiectului ”Together for a better educational integration of children with special educational need”

astăzi, 17:09
51

COMUNICAT DE PRESĂ: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în calitate de Beneficiar/Aplicant/Lider de parteneriat, anunță implementarea proiectului ”Together for a b...

(A) ICE IT Solutions angajează

astăzi, 13:44
195

Echipa ICE IT Solutions este o echipa dinamică și în plină dezvoltare și are nevoie de oameni capabili, așa cum sperăm să fii și tu!Ice Computers are o experință de peste 20 ani &i...