Surpriză de proporţii: Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro şi fost partener al lui Patriciu, a fost desemnat să formeze guvernul în Republica Moldova!

Surpriză de proporţii: Ion Sturza, proprietarul Elefant.ro şi fost partener al lui Patriciu, a fost desemnat să formeze guvernul în Republica Moldova!
Ion Sturza, fostul partener de afaceri al lui Dinu Patriciu şi proprietarul mai multor businessuri în România, printre care Elefant.ro, a fost desemnat să formeze noul guvern al Republicii Moldova, o ţară aflată aproape în faliment.

Conform zf.ro, Sturza a mai fost premier al Republicii Moldova la sfârşitul anilor `90, când a rezistat un an.

"Domnul Sturza cunoaşte foarte bine problemele privind de economia ţării, starea financiară şi cea generală. Eu sper că el va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă astăzi societatea. Sper că liderii partidelor proeuropene vor analiza, se vor mai gândi şi vor lua o decizie corectă", a declarat preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, scrie sursa citată.

Anunţul a fost făcut după ce Nicolae Timofti a avut consultări cu liderii Partidului Democrat, Partidului Liberal Democrat, Partidului Liberal şi grupului politic Iurie Leancă.

Sturza a fost director general adjunct al grupului Rompetrol şi a fost cel care i-a introdus pe kazahi în afacerea Rompetrol, de unde Patriciu a ieşit miliardar, iar statul român încă mai încearcă să îşi recupereze o parte din datorii.

După 2000, Sturza a venit în România şi a început mai multe afaceri, printre care şi Elefant.ro, un retailer online. De asemenea, el deţine un parc industrial în Cluj şi o companie cu activităţi miniere în Maramureş.

Sturza are 55 ani, fiind născut în Pârjolteni, raionul Călăraşi. A absolvit cursurile Facultăţii de Economie de la Universitatea "V.I Lenin" din Chişinău.

În septembrie 2009, Sturza s-a retras din Rompetrol, înfiinţând fondul de investiţii Fribourg Capital, care are operaţiuni în Republica Moldova şi în România.

Potrivit unui top realizat de revista Forbes, Ion Sturza are o avere estimată la 90-95 de milioane de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) S.C. CASTILIO S.R.L. angajează ÎNGRIJITOR CLĂDIRI!

astăzi, 10:49
95

Se caută o persoană harnica, onestă, corectă, disciplinată.Se oferă pachet salarial motivant, bonuri de masă, program flexibil.CV-urile se depun la adresa de email: resurseumane@castili...

Bărbat reținut după ce a agresat un consătean

astăzi, 10:39
57

Polițiștii din cadrul Secției de poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 53 de ani, din comuna Durnești, bănuit de comi...

Se înființează registrul electronic al autovehiculelor. Vânzarea unei mașini se va face doar cu certificat RAR Auto-Pass

astăzi, 10:33
66

Din toamna anului 2024, vânzarea unei mașini în România, înmatriculată sau nu, se va face doar alături de un certificat RAR Auto-Pass, care va oferi informații clare despre...