Supravegherea video a examenului de bacalaureat din Botosani, apreciata pozitiv de presa suceveana!

Supravegherea video a examenului de bacalaureat din Botosani, apreciata pozitiv de presa suceveana!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Măsurile anunţate de ISJ Botoşani, cu privire la amplasarea camerelor de supraveghere video în sălile de examen la bacalaureatul din acest an, sunt apreciate în presa suceveană, cu atât mai mult cu cât responsabilii din învăţămănt din judetul vecin nu par sa dea niciun semn că ar adopta masuri speciale pentru evitarea fraudelor la bacalaureat.

Discuţiile pe tema corectitudinii examenelor s-au întins pe parcursul a luni de zile, iar Ministerul Educaţiei a venit cu o propunere care să elimine discuţiile. Supravegherea video în sălile în care se dau examenele, în acest fel putând fi înlăturate suspiciunile privind fraudele, scriu jurnalistii suceveni.

În urmă cu câteva zile, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani (un alt judeţ unde anul trecut au promovat foarte mulţi elevi, la fel ca în Suceava a anunţat că în fiecare clasă în care se vor da examene scrise vor fi montate camere video.

"Montarea camerelor garantează elevilor capabili de performanţă, celor care s-au străduit să obţină rezultate pe măsura muncii lor să nu mai fie discriminaţi faţă de elevii care au tratat cu superficialitate actul educaţional", a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general, in presa locala din Botosani, citata de jurnalistii suceveni.

Ea a precizat că în acest fel se doreşte eliminarea suspiciunilor de anul precedent şi o evaluare mai corectă a valorii elevilor din judeţ. Transparenţa de la Botoşani nu pare a fi adoptată şi de conducerea IŞJ Suceava, semnaleaza jurnalistii sucebveni. În judeţul Suceava, strategiile pentru combaterea presupuselor fraude sunt mai "generale".

"În calitate de preşedinte al comisiei judeţene de bacalaureat voi căuta să găsesc soluţii pentru a preîntâmpina posibile fraude la probele scrise. O să mai avem o întâlnire cu preşedinţii de comisii, să stabilim modul exact de acţiune în acest sens", a declarat evaziv Vasile Monacu, inspector general adjunct al IŞJ Suceava, responsabil de organizarea examenului de bacalaureat din acest an.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
21

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
48

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
93

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus ță...