SUPRATAXA la benzină ar putea fi înlocuită cu SUPRAIMPOZITUL pe proprietate

SUPRATAXA la benzină ar putea fi înlocuită cu SUPRAIMPOZITUL pe proprietate
Pentru a compensa sumele lipsă la buget din neaplicarea taxei pe combustibili, guvernul ar putea creşte impozitele pe proprietate.

Ordonanţa privind amânarea introducerii taxei de 7 eurocenţi, până la 1 aprilie, va intra în discuţiile comisiilor parlamentare, a declarat pentru EVZ Viorel Ştefan, membru al Comisiei Buget- Finanţe din Camera Deputaţilor.

Acesta a menţionat că încasările suplimentare la buget sunt principala sursă care poate înlocui golul lăsat în buget de amânarea introducerii taxei, respectiv 600 de milioane de lei: "Încasările au crescut în ultimul trimestru din 2013, şi ne aşteptăm ca trendul să continue în 2014".

Unde se caută banii


Preşedintele Traian Băsescu a lansat recent ideea că s-ar putea ca taxa să nu mai fie introdusă în 2014, în condiţiile în care este an electoral.

Potrivit unor surse, Executivul va menţine decizia privind introducerea taxei, de la 1 aprilie, şi în funcţie de evoluţia preţului la carburanţi, determinată de parcursul dolarului, dar şi de cotaţia petrolului. "Dacă se scumpesc combustiblii, măsura va fi mai greu de implementat. Iar dacă încasările nu vor reuşi să acopere golul creat de amânarea acestei taxe, atunci se poate umbla la cheltuieli", au declarat sursele EVZ.

Cu toate acestea, pentru a face rost de bani, se discută şi posibilitatea unor noi impozite. Una dintre variante vorbeşte de creşterea taxelor pe proprietate.

"În domeniul proprietăţilor mai este loc de creştere a impozitelor, mai ales că în prezent nu se ia în calcul valoarea locuinţelor. În plus, multe din casele scumpe nici nu se mai ştie cum au fost dobândide", mai scrie evz.ro.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
28

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
73

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
54

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...