Sumele uriase pe care le vor primi parlamentarii pentru cazare si transport. 5.000 de lei lunar, deconturile alesilor!

Sumele uriase pe care le vor primi parlamentarii pentru cazare si transport. 5.000 de lei lunar, deconturile alesilor!
Cazarea in conditii de lux si transportul au fost prioritare astazi pentru parlamentari, care si-au acordat singuri majorari pentru decontarea acestora: 4.600 de lei pentru cazare si 1.400 de lei pentru transport!

Parlamentarii au decis sa renunte la masini pentru deplasari in colegiu, urmand sa primeasca, in schimb, o suma forfetara de 1.400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport in colegiul in care au fost alesi, potrivit unei completari aduse Legii 96/2006 privind statutul deputatilor si senatorilor.  De asemenea, parlamentarii vor primi 4.600 de lei pentru cazare.

"Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat sa propuna Comisiei de Statut doua modificari care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicita completarea articolului 41 alin. 2 si articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, in sensul in care parlamenarii nu mai beneficiaza de autoturisme in colegiile si circumscriptiile electorale, Parlamentul fiind in imposibilitatea achizitionarii unui numar atat de mare de masini", declara, luni, vicepresedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, conform Realitatea.net.

Sunt vizati deputatii si senatorii din teritoriu

Astfel, deputatii si senatorii care nu au domiciliul in municipiul Bucuresti sau judetul Ilfov vor putea primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetara de 1.400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscriptie, in baza unei declaratii pe proprie raspundere, care reprezinta document justificativ.

Totodata, parlamentarii au votat si modificarea articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, care face referire la suma forfetara pe care alesii o vor primi lunar pentru cazare.

"De asemenea, tot in aceste conditii s-a stabilit si modificarea articolului 45 alin. 3, in sensul in care, pentru cheltuielile de cazare se primeste in continuare o suma forfetara, fiecare parlamentar, indiferent unde va locui, in sensul inchirierii unui spatiu sau in cazul cazarii la un hotel, sa se incadreze in suma forfetara respectiva", a spus Ioan Chelaru.

Intrebat despre cuantumul sumei forfetare pentru cazare, Ioan Chelaru a afirmat ca suma pe care parlamentarii o vor primi in acest scop va fi de 4.600 de lei. Pana acum, suma era de 4.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani are echipe de candidați la toate primăriile și consiile locale cu cea mai mare experiență și cea mai bună expertiză în administrație publică

astăzi, 09:41
38

Organizația PSD Botoșani a anunțat că este singura formațiune politică din județ care a depus liste complete de candidați pentru primari și consilieri locali la toate primăriile. &b...

Alianța Dreapta Unită Botoșani: Start în campanie și apel la respect și competiție de proiecte pentru Botoșani (Foto)

astăzi, 09:35
43

Candidații la funcțiile de primar, președinte al consiliului județean, consilier local și județean au fost la prima oră a zilei de 10 mai, alături de colegii lor, în locurile stabilite c...

Izvorul Tămăduirii: Mănăstirea Zosin își sărbătorește astăzi hramul! (Foto)

astăzi, 08:55
103

Astăzi, când întreaga creştinătate prăznuieşte sărbătoarea Izvorului Tămăduirii al Maicii Domnului, Mănăstirea Zosin serbează hramul bisericii care s-a construit în ultim...