Sume consistente plătite de CJAS pentru botoșăneni ajunși la urgențe, în străinătate!

Sume consistente plătite de CJAS pentru botoșăneni ajunși la urgențe, în străinătate!
Zeci de botoșăneni au beneficiat de servicii medicale de urgență în străinătate, sumele pentru aceste servicii fiind decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS).

Potrivit datelor prezentate de Costel Lupașcu, președintele CJAS Botoșani, în anul 2015 un număr de 260 de botoșăneni au beneficiat de servicii medicale de urgență în state membre ale Uniunii Europene. Suma totală decontată de CJAS se ridică la 3,080 milioane de lei.

Cei mai mulți cetățeni au ajuns la spitale din Germania, respectiv 164 de cazuri, suma decontată fiind de 1,636 milioane lei.

Deconturi semnificative făcute de instituția de asigurări de sănătate au fost și pentru pacienți care au ajuns la Urgențe în Italia, 45 la număr, cu o sumă 633.400 lei, sau în Franța, unde 30 de botoșăneni au avut nevoie de asistență medicală de urgență, suma decontată fiind de 709.772 lei

Deconturi au mai fost făcute și pentru țări precum Danemarca, Olanda, Polonia, Spania, Cehia, Cipru, Norvegia, Portugalia sau Suedia.

Orice cetatean roman asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania poate beneficia de servicii de asistenta medicala in Uniunea Europeana pe baza cardului european de asigurari sociale de sanatate care este valabil sase luni.

 

Spune-ne opinia ta