Gata cu parcările ocupate abuziv! Ce vrea să facă Primăria de anul acesta!

Gata cu parcările ocupate abuziv! Ce vrea să facă Primăria de anul acesta!
Botoșănenii care vor dori să afle ce locuri de parcare sunt concesionate pe străzile din municipiu sau care sunt libere vor avea posibilitatea de a afla toate aceste informații într-un timp foarte scurt.

Viceprimarul Cosmin Andrei a precizat că anul acesta se va publica pe site-ul Primăriei situația tuturor acestor locuri de parcare. De asemenea, va fi modificată și aplicația Botoșani City Report, prin intermediul căreia cetățenii vor putea afla în cel mai scurt timp situația unei parcări.

“Se va publica pe site-ul Primăriei lista tuturor locurilor de parcare care sunt sau nu concesionate. De asemenea, prin intermediul aplicației Botoșani City Report dacă un cetățean dorește să verifice o parcare, dacă este sau nu concesionată, îi va apărea clar ce locuri sunt disponibile în acel moment", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de luni, consilierul Corneliu Furtună a cerut celor din Executivul Primăriei să ia măsuri pentru evidențierea clară a locurilor de parcare concesionate, venind cu sugestia de a fi montate niște semene distinctive.

Consilierul a atras atenția că sunt unele locuri de parcare ocupate abuziv, pentru care nu se plătește niciun leu, deși ar putea fi concesionate. 

Anul trecut, în municipiul Botoșani au fost concesionate aproximativ 8.000 de locuri de parcare. Până la data de 31 ianuarie se mai poate achita taxa de rezervare, după care pentru locurile de parcare pentru care nu s-a plătit concesiunea se va organiza licitație.

 

Spune-ne opinia ta