Sugari cu probleme grave din cauza laptelui de vaca!

Sugari cu probleme grave din cauza laptelui de vaca!


Ziarul de Iasi

Numerosi copii nu suporta laptele de vaca, folosit in mod obisnuit pentru alimentatia sugarilor. Un astfel de bebelus a ajuns la spital in stare grava, dupa ce a fost hranit constant cu lapte de vaca.

"Am fost la mai multe spitale, insa mi se prescriau calciu si alte vitamine. Eu am continuat sa ii dau lapte de vaca, deoarece nu stiam ca este o problema", spune mama acestuia.

Mesele imbelsugate de Craciun si de revelion au trimis aproape 70 de copii in spital cu afectiuni digestive severe. Cei mai norocosi au fost diagnosticati doar cu gastrita, in timp ce altii au facut chiar ulcer. Cazurile grave sunt insa, mai mereu, reprezentate de sugari. Acestia nu se imbolnavesc in perioada sarbatorilor, din cauza alimentatiei neadecvate, ci atunci cand mamele ii hranesc cu lapte de vaca, fara a cunoaste consecintele care pot aparea. Un copil de patru luni si jumatate are aceeasi greutate ca la nastere, iar pielea sa este plina de iritatii.

Ca in majoritatea cazurilor de acest gen, diagnosticul medicilor este acelasi: intoleranta la laptele de vaca.

De patru luni prin spitale, Constantin Iliuta s-a nascut cu o greutate normala, de 3,5 kilograme, iar nasterea a fost una fara complicatii.

La doar doua saptamani de la venirea sa pe lume a inceput sa fie insa plimbat prin spitalele din tara.

Mama sa, Andreea, in varsta de 20 de ani, a fost nevoita sa ii dea lapte praf si lapte de vaca, deoarece baiatul a refuzat laptele de la san. Atunci au inceput si problemele, a caror rezolvare este insa departe.

"De fiecare data cand incercam sa il alaptez, el refuza. Nu inghitea si scotea tot afara, de parca s-ar fi inecat. Nu am avut ce sa fac, decat sa ii dau mai multe tipuri de lapte praf din comert, precum si lapte de vaca. Nu am stiut ca laptele de vaca, cel care este mult mai natural decat restul sortimentelor, nu este agreat de corpul unui bebelus", povesteste indurerata Andreea Iliuta, mama pacientului.

A mers cu baiatul prin numeroase spitale, insa nimeni nu si-a dat seama care este de fapt problema, pana cand nu a ajuns la medicii de la Spitalul "Sfanta Maria".

"Eu sunt din Dorohoi, judetul Botosani. Am fost la mai multe spitale din zona, insa mi se prescriau calciu si alte vitamine. Eu am continuat sa ii dau lapte de vaca, deoarece nu stiam ca este o problema. De la doua saptamani si pana acum, la aproape cinci luni, a mai luat doar 300 de grame in greutate. La varsta sa ar fi trebuit sa aiba sase kilograme, insa el pare nou-nascut", mentioneza femeia.



Citeste mai mult pe Ziarul de Iasi



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
245

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
223

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
318

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...