Suedia nu mai are infractori in inchisori - o tara i-a cerut sa-i inchirieze locurile libere

Suedia nu mai are infractori in inchisori - o tara i-a cerut sa-i inchirieze locurile libere
Norvegia a solicitat Suediei sa ii inchirieze locurile ramase libere in inchisorile desfiintate recent dupa ce oamenii legii s-au plans ca nu mai au unde sa ii inchida pe detinuti fiind astfel fortati sa elibereze infractori periculosi.

Ministrul norvegian al justitiei, Anders Anundsen, a anuntat, luni, ca a trimis in acest sens o solicitare omologului sau suedez, Beatrice Ask, si spera ca detinutii sa fie mutati in Suedia de la inceputul anului viitor.

"Locurile din inchisori nu sunt suficiente, astfel ca indivizi care ar trebui sa fie inchisi sunt lasati in libertate din cauza problemelor administrative", a afirmat ministrul norvegian, citat de The Local.

Politia norvegiana are, in acest moment, o lista de 1.200 de persoane condamnate care nu au loc in inchisori.

Statul suedez a inchis in acest an inchisorile din orasele Aby, Haga, Batshagen, si Kristianstad dupa ce numarul persoanelor condamnate a scazut drastic.

Luna trecuta, un oficial de rang inalt din cadrul ministerului justitiei din Norvegia propunea ca imigrantii condamnati pentru crima sa fie inchisi la baza militara norvegiana din nordul Arcticii.

In 2010, Belgia a devenit primul stat din Europa care si-a inchis detinutii in afara granitelor, trimitand 500 de infractori in Olanda in schimbul a 30 de milioane de euro anual.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
47

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...