Succes impresionant al micilor genii de la Palat: Pe podium, într-o competiţie de nivel universitar!

Succes impresionant al micilor genii de la Palat: Pe podium, într-o competiţie de nivel universitar!
În urma reputației caștigate de-a lungul anilor, echipa de robotică de la Palatul Copiilor Botoșani a fost invitată să participe de multe ori la  competiții de nivel universitar.

Acest lucru s-a întâmplat și pe 14 decembrie, cănd  echipa  PACO Robotics –Botosani  a concurat cu alte 32 echipaje în mare parte formate din  studenți și masteranzi, din multe centrele universitare, facultati de automatizari, inginerie, electronică, tehnologia informației  din București și din tară in concursul Robot Olympics 2014.

Concursul a fost organizat de Robofun, împreună cu Departamentul de Automatică și Informatică Industrială din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare București. Miza concursului a fost si mai mare datorită premiilor valoroase puse la dispozitie de sponsor.

Probele au fost foarte dificile:

-Proba de viteză avansat și cu  grad ridicat de dificultate unde robotii trebuiau să parcurgă trasee cu diferite obstacole: schimbarea și inversarea nuantei de traseu, trapez, rampe, intreruperi și ocolire obstacol prin părasirea și revenirea pe traseu a robotului.  La aceste probe foarte puțini roboți au finalizat cursa.
-Maze (labirint real, cu pereți) , unde robotul trebuia să găsească ieșirea din labirint.
-Mini Sumo – lupte intre roboți.

Timp de  aproximativ 12 ore cât a durat concursul (probe, antrenament și competiții), echipa din Botoșani a lucrat în continuu, fară pauze, la configurări, programare, modificări și adaptări ale roboților la condițiile de traseu.

Cu toate că participarea a fost foarte mare, s-au acordat doar 4 premii pe fiecare proba pentru primii clasati.

În final Echipa din Botoșani a obținut:

Locul II la roboți de viteză pe traseu cu dificultate ridicat, unde doar doi roboti au reușit să termine cursa fără greșeală.
LOCUL III la roboții de viteză avansați, din cei patru care au reușit sa finalizeze traseul.
LOCUL IV la secțiunea labirint, echipa din Botoșani fiind la prima construcție de robot de acest tip.
Si un loc VI la Minisumo, unde roboții au fost foarte puternici.

Premiile obținute de la sponsor au fost peste  1000 lei în componente și cărți de specialitate.

Cu toate că această competiție a fost cu probele cele mai dificile de pană acum, fiind de nivel universitar, cu foarte mulți participanți, s-au obținut multe locuri fruntașe, depașind echipe de prestigiu din țară.

Echipa care a construit roboțiii a fost: Horbuli Mihnea, Bejenariu Alexandru, Botez Șerban, Vișan Andrei, Voiniciuc Vasile, Grigore Eduard, Pogoreanu Rareș, Clodninschi Darian (coordonator prof. Luisian Grigore)
 
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
10

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
62

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
360

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...