Guvernul Ponta 4 a fost aprobat de PSD. Liviu Dragnea pierde funcția de vicepremier. Care este structura noului Executiv

Guvernul Ponta 4 a fost aprobat de PSD. Liviu Dragnea pierde funcția de vicepremier. Care este structura noului Executiv
Viitorul Guvern Ponta a fost aprobat de PSD. Comitetul Executiv a votat în unanimitate structura viitorului Cabinet.

Guvernul Ponta 4 va avea un singur post de vicepremier, care urmează să fie ocupat de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea pierde astfel această funcție și va rămâne doar cu portofoliul Dezvoltării.

De altfel, înainte de ședința conducerii PSD, întrebat dacă va mai fi vicepremier, Liviu Dragnea a răspuns: "Discutăm după CExN".

Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi24, în urma discuţiilor, s-a ajuns la concluzia ca IMM, Energia şi Turismul să fie incluse într-un minister separat, care să fie preluat de Andrei Gerea de la PLR.

În aceste condiţii, Ministerul Economiei îi va reveni lui Mihai Tudose (PSD). Pierde acest portofoliu Constantin Niţă.

Ministerul Educaţiei se va contopi cu Ministerul Cercetării şi va fi preluat de PC. Ar putea fi condus de Sorin Câmpeanu. Pierd aceste portofolii Remus Pricopie şi Mihnea Costoiu.

Ministerul Comunicaţiilor, care până acum a fost ocupat de un ministru de PC va fi condus în viitorul Executiv de Sorin Grindeanu (PSD), potrivit unor surse guvernamentale. Astfel, Răzvan Cotovelea pierde acest minister.

Astfel, cei la PC renunţă la Ministerul Comunicaţiilor, dar vor primi portofoliul Educaţiei şi Cercetării, cel din urmă fiind până acum condus de un ministru delegat.

PC va continua să conducă Ministerul Agriculturii prin Daniel Constantin. Ministerul Agriculturii va absorbi Ministerul Apelor şi Pădurilor, condus până acum de Doina Pană.

Ministerul Culturii este posibil să fie condus de Ionuţ Vulpescu de la PSD, astfel că ministerul va rămâne la social-democraţi.

Ministerul Finanţelor se va contopi cu Ministerul Bugetului şi va fi condus de Darius Vâlcov. Ioana Petrescu pierde portofoliul.

Ministerul Mediului ar urma să fie preluat de Graţiela Gavrilescu (PLR).

Eugen Nicolicea va fi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul.

Daniel Constantin a renunţat la postul de vicepremier, pentru ca partidul condus de el să obţină educaţia.

Restul miniştrilor vor rămâne în funcţiile deţinute în prezent:

Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Apărării Naţionale – Mircea Duşa

Ministerul Justiţiei – Robert Cazanciuc

Ministerul Transporturilor – Ioan Rus

Ministerul Sănătăţii – Nicolae Bănicioiu

Ministerul Muncii – Rovana Plumb

Ministerul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici

Ministerul Tineretului şi Sportului – Gabriela Szabo

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii sunt invitați sâmbătă să îi susțină pe micii jucători de rugby!

astăzi, 14:57
64

Relansat în urmă cu doar câteva luni la Botoșani, fiind promovat în rândul copiilor doritori de o frumoasă aventură sportivă, jocul de rugby devine o frumoasă lecție des...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur: Concluziile etapei de consultare publică!

astăzi, 14:26
98

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a lansat în urmă cu ceva timp o consultare public...

Momente de bucurie și spiritualitate creștin-ortodoxă alături de seniorii din Dorohoi! (Foto)

astăzi, 14:06
98

Acțiunea a avut loc ca urmare a declarării anului 2024, de către Sfântul Sinod, drept ”Anul omagial al îngrijirii bolnavilor și al doctorilor fără de arginți”, dar și &...