SUA in zapada: Cine e prins pe strada va fi arestat, in New York!

SUA in zapada: Cine e prins pe strada va fi arestat, in New York!
Guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a anuntat, sambata, ca oamenilor le este interzis sa se deplaseze pe strazi, ca urmare a furtunii violente care a lovit mai multe state americane, aducand cantitati masive de zapada si viscol puternic.

Autoritatile au interzis accesul pe strazile din New York si Long Island incepand cu ora locala 14:30, informeaza Business Insider. De asemenea, trenurile nu circula si transportul in comun a fost sistat, iar metroul functioneaza la capacitate redusa.

"Stiu ca noi new yorkezii credem despre noi ca suntem duri si ca ne putem descurca in orice situatie, dar orice drum este in acest moment un real pericol", a spus guvernatorul Andrew Cuomo, avertizand ca oricine va fi prins conducand pe perioada interdictiei va fi amendat serios.

Mai mult, primarul din New York, Bill de Blasio, a somat restaurantele si teatrele sa isi inchida imediat usile si sa-si trimita angajatii acasa in siguranta.

Totodata, de Blasio a anuntat ca efectivele de politie au fost suplimentate si vor descoperi pe oricine circula pe perioada interdictiei.

"Nu vrem sa trebuiasca sa arestam pe cineva in astfel de situatii, dar vom face arestari, daca este nevoie. Daca esti civil si conduci vei fi arestat", a avertizat de Blasio.

Si vedetele au facut apel la cetateni sa stea in casa, in siguranta. Iata mesajul lui Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith.

"Stati in casa! Doua cuvinte: ciocolata calda", le-a transmis Steven Tyler new yorkezilor.

Interdictia va fi in vigoare cel putin pana la miezul noptii.

Potrivit oficialilor, furtuna Jonas, denumita in presa si pe retelele de socializare Stormzilla, ar putea duce la daune de peste un miliard de dolari. A fost declarata stare de urgenta in 11 state, anuntandu-se ca in unele zone se va asterne un strat de zapada de aproape un metru.

159.162 de oameni din 13 state au ramas fara curent electric din cauza furtunii, peste 150.000 numai in Carolina de Nord si de Sud.

Ninsorile abundente afecteaza 85 de milioane de locuitori din centrul, sud-estul si nord-estul SUA.

Circulatia mijloacelor de transport in comun a fost oprita in mai multe mari orase, precum Washington si Baltimore. Pana acum, cel putin noua persoane si-au pierdut viata.

Decesele au avut loc, in majoritatea lor, in incidente in trafic, aparute pe fondul ninsorii abundente sau ghetii formate pe sosea. Pe Interstate 75, in Kentucky, s-a format o coada de circa 50 de kilometri. Unii oameni au stat pe autostrada mai bine de 19 ore.

In Maryland, autoritatile i-au adunat pe cei fara adapost din strada - circa 1.000 de familii. Cum adaposturile pentru gazduirea acestora sunt insuficiente, multe persoane au fost cazate in hoteluri.

Aproximativ 9.290 de zboruri au fost anulate vineri si sambata, adica 15% din totalul curselor. Se spera ca acestea sa fie reluate duminica seara. Ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
40

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
25

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
44

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...