Studiu: un român consumă 8 kilograme de pâine în fiecare lună

Studiu: un român consumă 8 kilograme de pâine în fiecare lună

80% dintre români consumă zilnic pâine iar în  topul preferinţelor se află pâinea albă. În total, un român consumă 8 kilograme de pâine în fiecare lună. Iar dacă europenii se întrec în sortimente de pâine tot mai sănătoasă, noi o alegem pe cea mai albă și mai pufoasă. Deși spunem că suntem atenți la calitate, uneori nu știm ce înseamnă asta.

Tot la coadă la brutărie ne găsește și 2020. Mai cerem și alte sortimente față de acum 30 de ani, dar pâinea rămâne hrana zilnică pentru 80% dintre români.

Pâinea cu făină albă și cartof rămâne printre preferatele românilor. Cei mai mulți consumatori de pâine albă sunt din mediul rural sau din Transilvania și au peste 40 de ani, conform studiilor.

Pâinea integrală, cu graham ori cea cu maia sunt sortimente pe care le găsim în magazinele de la noi tot mai des. Totuși, specialiștii ne învață să fim atenți și la tipul de făină nu doar la conservanți.

Pâinea de calitate, deși costă mai mult, are și mai puține calorii. În plus, specialiștii spun că o singură felie de pâine integrală pe zi scade cu 5% riscul de boli cardiovasculare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
779

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...