Studentul din Botoșani, ”vedetă” pe body-cam-urile polițiștilor: De la înjurături la amenințări cu ”știi tu cine e tata?!”

Studentul a înjurat non-stop în drumul spre spital și secție. I-a mușcat pe polițiști, apoi a încercat să îi mituiască, iar suma nu era deloc de neglijat: 30.000 de euro.

Studentul din Botoșani, ”vedetă” pe body-cam-urile polițiștilor: De la înjurături la amenințări cu ”știi tu cine e tata?!”

Studentul botoșănean arestat preventiv la cererea procurorilor DNA Iași a adresat numeroase injurii polițiștilor care l-au încătușat pentru a-l duce la spital și apoi la secție. Una dintre ele, rostită când era în autospeciala poliției, se referea la faptul că îl va bate pe agentul care stă cu el pe bancheta spate a mașinii.

Pe parcursul deplasării către unitatea medicală, se arată în dosarul ajuns pe masa judecătorilor ieșeni, autospeciala Poliției Române a fost condusă de agentul de poliție, iar agentul șef de poliție a stat pe bancheta din spate, unde se afla și studentul botoșănean R. George-Constantin.

„În aceste împrejurări, în interiorul acestui autovehicul, numitul R. George-Constantin l-a amenințat pe agentul de poliție, cu acte de violență, agentul de poliție declarând, în calitate de persoană vătămată, că autorul i-a spus, aproximativ, în modalitatea următoare „Sclavule, dacă-ți *** una, cazi jos!”, se arată în dosarul de la instanță, potrivit Ziarul Profit.

„Vedetă” pe body-cam-urile polițiștilor

Cu calm și tact, polițiștii l-au lăsat pe tânăr să se manifeste, știind că toate gesturile și afirmațiile acestuia sunt inregistrate audio-video de aparatura de tip body-cam din dotare.

Astfel, au rezultat probe elocvente ale faptelor de natură penală ale studentului.

O altă amenințare cu fapte de violență adresată unui dintre polițiști s-a petrecut tot în autospeciala poliției.

Zero „rată de succes”

Când a înțeles că amenințările nu au efect acesta a trecut la promisiunea că oferă câte 3.000 de lei fiecăruia dintre polițiștii care au luat contact cu cazul său și câte 20.000 de euro, respectiv 30.000 de euro, agenților principali din caz.

El voia ca totul să fie șters cu buretele și cazul să fie uitat în sertare.

30 de zile la „academia” cu gratii de fier

Tânărul reținut de DNA Iași, joi, pentru fapte de ultraj, amenințare și dare de mită, după ce a agresat un șofer în trafic și apoi a lovit o mașină în parcarea Iulius Mall din Iași, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a promis mite de până la 30.000 de euro pentru oamenii legii.

Decizia în cazul acestuia nu este definitivă și poate fi contestată caz în care dosarul va ajunge la Curtea de Apel Iași.

Amenințări cu influența tatălui

Surse judiciare, apropiate anchetei de corupție de la Iași, afirmă că tânărul este simplu student și ar proveni din satul Roma din județul Botoșani.

Cu toate acestea, în timpul contrelor cu polițiștii sosiți pentru a-l ridica și conduce la secție acesta ar fi afirmat că tatăl său ar fi o persoană influență la nivelul județului, și care ar avea suficienta influență de a-i da afară din serviciu pe oamenii legii.

Aspectele invocate de scandalagiu nu s-ar fi confirmat deși numele tatălui acestuia se pare că este coincident cu numele unui fost procuror al DIICOT Vrancea. Sursele autorului întăresc faptul că este vorba despre o simplă coincidență și că nu este vorba despre aceeași persoană.

Citește și Student din Botoșani arestat după o agresiune în trafic. A încercat să îi muște pe polițiști, apoi a vrut să îi mituiască. A intervenit și Anticorupția!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
365

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
393

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
238

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...