Studentii vor linii telefonice pentru a semnala mita si plagiatul

Studentii vor linii telefonice pentru a semnala mita si plagiatul
Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) cere infiintarea unei linii telefonice anticoruptie, pentru ca toti studentii si profesorii universitari sa poata semnala cazurile de mita si plagiat.

 Proiectul a fost deja implementat la Universitatea de Vest din Timisoara, printr-un parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie.

 "Dorim sa incurajam universitatile din Romania sa urmeze exemplul UVT si sa intreprinda demersuri consistente in vederea asigurarii unui mediu universitar in care faptele de coruptie si alte comportamente ilicite sa nu ramana trecute cu vederea, si mai mult decat atat sa puna la dispozitia studentilor si profesorilor mijloace de informare corespunzatoare si de sesizare a acestora", se arata in comunicatul publicat pe site-ul ANOSR.

 Rectorului UVT, Marilen Pirtea, a precizat ca scopul protocolului consta in transparentizarea actiunilor universitatii, in neacceptarea actelor de coruptie si sanctionarea atat la nivelul actului educational, cat si in ceea ce priveste cheltuirea fondurilor publice.

 De asemenea, parteneriatul intre cele doua institutii consta in derularea unor actiuni de constientizare in randul studentilor si al profesorilor, prin realizarea de campanii, a unui ghid anticoruptie si punerea la dispozitie a unui Telefon Verde disponibil pentru sesizari.

 Actiunea se va desfasura in parteneriat cu Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara (OSUT Timisoara), organizatie membra ANOSR, care va indemna studentii sa reclame orice demers ilegal observat in cadrul universitatii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
9

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a...

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
24

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
308

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...