Studenţii de la stat spun că taxele de şcolarizare sunt prea mari

Studenţii de la stat spun că taxele de şcolarizare sunt prea mari
Circa 71% dintre studenţii universităţilor de stat apreciază că valorea taxei de studiu este mare, se arată într-o analiză realizată de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Studenţii sunt nemulţumiţi şi de o serie de "taxe ascunse", cum ar fi plata adeverinţelor, carnetelor, permiselor de bibliotecă, accesului la bazele sportive, transferurilor, înmatriculărilor, înscrierii şi cer eliminarea acestora.

Analiza arată că 65% dintre studenţii de la stat se întreţin din veniturile părinţilor şi rudelor şi numai 25% au un loc de muncă cu normă întreagă sau part time. Circa 7,4% dintre aceştia se întreţin în principal din burse. Referitor la burse, 80% din repondenţi spun că nu acoperă decât parţial cheltuielile minime pentru masă şi cazare. Peste 50% dintre studenţi spun că nu sunt motivaţi de cuantumul bursei  pentru a învăţa mai mult.

Peste 40% dintre studenţi apreciază că taxele de cămin sunt mari sau exagerate. Alţi studenţi se plâng de condiţiile proaste de cazare. De exemplu, la Univeristatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, 67,4% dintre studenţi se plâng de acest aspect.

Analiza ANSOR s-a făcut prin chestionarea a 20.000 studenţi din 24 universităţi de stat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
17

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
99

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...