500 de lei taxa pe divort la Botosani

500 de lei taxa pe divort la Botosani
500 de lei ar putea fi taxa pe care vor trebui sa o plateasca botosanenii care doresc desfacerea casatoriei, prin acordul partilor, la Oficiul Starii Civile. Reprezentantii Starii Civile au transmis deja o nota de fundamentare Primariei, prin care au solicitat introducerea taxei de divort. Aceasta taxa urmeaza a fi supusa spre aprobare in sedinta de Consiliu Local de la sfarsitul lunii februarie.

"Este normala instituirea unei taxe, pentru ca la fel s-a intamplat peste tot in tara, iar in momentul in care s-a vazut ca a intrat in vigoare legea si era si gratis, la Starea Civila era imbulzeala. Cetatenii de etnie rroma stateau calare acolo si blocasera toata activitatea, pentru ca ei voiau sa divorteze foarte ieftin si foarte repede. Sunt si familii normale care vin sa divorteze si oricum taxa este mult mai mica decat onorariul unor avocati", a mentionat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Conditiile pentru un divort administrativ sunt ca ambii soti să fie de acord cu desfacerea casatoriei, sa se inteleaga asupra numelui pe care il vor purta ulterior, sa nu aiba copii minori si niciunul dintre soti sa nu fie pus sub interdictie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
8

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
28

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
135

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...