Studenții Academiei de Poliție declarați inapți medical pot continua studiile fără a primi grad

Studenții Academiei de Poliție declarați inapți medical pot continua studiile fără a primi grad

Studenţii Academiei de Poliţie declaraţi inapţi medical pot continua studiile fără a primi grad profesional şi fără a fi încadraţi în Ministerul de Interne, potrivit actului normativ pentru completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, promulgat, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis.

Intervenţiile legislative vizează crearea cadrului juridic astfel încât studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" a Ministerului de Interne care sunt declaraţi inapţi pentru continuarea studiilor prin decizie medicală definitivă dispusă de către autorităţile competente, la cerere, să poată opta pentru continuarea programelor de studii de ordine publică şi siguranţă publică, respectiv drept, organizate la forma de învăţământ cu frecvenţă, fără ca la absolvire să li se acorde gradul profesional şi fără a fi încadraţi în Ministerul de Interne. Totodată, studenţii aflaţi în această situaţie urmează a fi exoneraţi de obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate pe timpul desfăşurării programelor de studii.

Potrivit legii în vigoare, absolventului cu diplomă de licenţă al unui program de studii de ordine şi siguranţă publică, respectiv drept, organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" a Ministerului Afacerilor Interne, i se acordă gradul profesional de subinspector de poliţie şi este încadrat ca debutant pe o perioadă de stagiu de 12 luni, scrie AGERPRES.

Actul normativ promulgat marţi prevede că, prin excepţie de la aceste prevederi, studenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" a Ministerului Afacerilor Interne care sunt declaraţi inapţi pentru continuarea studiilor prin decizie medicală definitivă dispusă de către autorităţile competente pot opta pentru continuarea studiilor în aceeaşi instituţie în programul de studii de licenţă de drept, organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă, fără ca, la absolvire, să li se acorde gradul profesional şi fără obligaţia de a fi încadraţi în Ministerul Afacerilor Interne.

Studenţii Academiei de Poliţie aflaţi în situaţia prevăzută de lege sunt exoneraţi de obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate pe timpul desfăşurării programelor de studii, asumată prin angajamentele încheiate în condiţiile legii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
102

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
145

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de joi, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Lucrarea este realizată în cadrul proiectului &...

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
92

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...