Cei mai mulţi, respectiv zece dintre ei, sunt studenţi ai Facultăţii de Mecanică, specializarea Sisteme şi echipamente termice.
Ei au venit la Modern Calor după ce, în prealabil, între societate şi universitate a fost încheiată o convenţie în acest sens.
Studenţii primesc asistenţă tehnică de specialitate în spaţiile de producţie ale Modern Calor, cu scopul de a aprofunda cunoştinţele teoretice acumulate în timpul anilor de studiu.
Ei au fost însoţiţi de profesorul Daniel Dragomir, care i-a îndemnat să profite cât mai mult de acest stagiu.
Ar fi păcat să nu profite de ce li se oferă la Botoşani, pentru că o astfel deschidere e greu de găsit în altă parte. Acum e chiar dificil de aflat prin judeţele din regiune un CET funcţionabil, cu atât mai puţin unul în care se poate face atât de bine diferenţa între vechi şi nou din punct de vedere tehnologic, a declarat la începutul stagiului de practică, profesorul Daniel Dragomir.
La rândul său, directorul general al Modern Calor, Ion Diaconu, consideră că studenţii au ce învăţa la Botoşani.
Avem ce să le arătăm şi e bine ca ei să facă astfel de practică, pentru că doar aşa vor ajunge la un nivel de specializare corespunzător. Şi poate că o parte dintre actualii studenţi chiar vor ajunge să lucreze ca ingineri în această societate. Întotdeauna e nevoie de experienţa celor mai în vârstă, dar şi de entuziasmul celor tineri. Dacă am ajuns in atenţia Universităţilor din Iaşi şi Suceava, însemnă că noi chiar facem lucruri importante la Botoşania declarat Ion Diaconu.
Comunicat Modern Calor