Studenți ATACAȚI cu furci și topoare pe malul unui iaz, din județul Botoșani! FOTO

Ceea ce ar fi trebuit să fie o noapte de distracţie pentru mai mulţi studenţi care tocmai au absolvit facultatea, s-a transformat într-un adevărat coşmar, unii alegându-se cu capul spart, iar alţii cu maşina distrusă.

Aproximativ 20 de tineri, care au absolvit Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi, s-au adunat, vineri seară, în satul Havârna, la iazul Tătărăşeni, deţinut de familia unuia dintre aceştia. 

Distracţie întreruptă de 30 de “răsculaţi"!

Tinerii au lăsat maşinile cu care veniseră pe dig şi au mers într-un foişor amenajat pe malul apei, unde au încins grătarele şi au dat drumul la distracţie. Puţin după miezul nopţii, când petrecerea era în toi, tinerii au fost atacaţi cu furci, topoare şi pietre de către un grup de persoane, după cum susţine proprietarul iazului, Alexandru Edward Alexandrescu, care a fost cel care şi-a invitat colegii să petreacă o noapte la iaz.

Alexandru povesteşte că atacatorii au venit cu mai multe maşini, o parte dintre ei fiind urcaţi chiar pe acestea, iar tinerii au încercat să se apere cu undiţele cu care pescuiau.

În scurt timp, malul iazului s-a transformat într-un adevărat câmp de luptă, fetele intrând în panică şi ţipând din toate puterile, iar băieţii încercând să ajungă la maşini pentru a părăsi zona.
Proprietarul iazului spune că trei dintre amicii săi au reuşit să se urce în maşini, alături de fetele care îi însoţeau, şi să plece, dar întrucât nu erau din judeţul Botoşani şi nu cunoaşteau deloc zona, s-au rătăcit şi au ajuns în satul Galbeni, nimerind pe proprietatea unuia dintre cei care i-au atacat. Aici, după cum susţine Alexandru Edward Alexandrescu, maşinile prietenilor săi au fost atacate cu furci şi topoare, fiind serios avariate.

Într-un final, studenţii au reuşit să scape şi să găsească drumul cel bun, ajungând la Postul de Poliţie din Havârna. 


Între timp, cei care au rămas pe malul iazului au încercat să se apere cu ce au putut, dar unul dintre tineri s-a ales cu o rană serioasă la cap, iar altul a fost rănit la ochi. Cei atacaţi au sunat la 112 în repetate rânduri, la faţa locului ajungând un echipaj de Poliţie şi şeful de post din Havârna.

“Noi ne apăram cu undiţele, ei veneau spre noi cu furcile!

Proprietarul iazului spune că i-a recunoscut pe o parte dintre cei care au intrat pe proprietatea sa şi care ar fi braconieri cu care a avut probleme şi în trecut.

“Am organizat o petrecere pe malul iazului să sărbătorim faptul că am absolvit. În jurul orei 24.00-01.00 au început să vină mai multe persoane, braconierii de acolo cu care eu am probleme, şi am avut mereu probleme, să se răzbune, să ne strice petrecerea. Au venit cu fruci şi topoare, au aruncat în noi, ne-am bătut cu ei. Un prieten de al meu are şapte copci la cap, unui alt prieten i-a dat cu parul în ochi, pe mine m-au lovit cu o piatră. Era un fel de răscoală, ei erau vreo 30 de persoane. Tot înaintau spre noi, fetele s-au panicat. Noi eram cu undiţele în mână, aruncam către ei să ne apărăm şi ei veneau spre noi cu furcile. Era o luptă nedreaptă şi ne-am temut pentru viaţa noastră. Au reuşit să plece trei maşini, braconierii s-au mobilizat şi au blocat drumul şi i-au direcţionat undeva în sat. Prietenii mei nu cunoşteau zona şi au nimerit în satul Galbeni, de unde sunt cei care ne-au atacat. Au venit cu farurile stinse spre ei şi au început să atace maşinile cu furcile, au spart parbrizul, luneta, au avariat portierele. Au reuşit să scape într-un final. Au fost foarte multe apeluri la 112 şi ne tot spuneau că da, da, vine cineva. A venit într-un final şeful de post", ne-a declarat Alexandru Edward Alexandrescu.


“Colegii mei au spus că nu mai vin niciodată în judeţul Botoşani!

Într-un final, au reuşit să ajungă la maşini şi tinerii care au rămas la iaz. Unul dintre aceştia a fost dus direct la Spitalul din Dorohoi, unde i-a fost cusută rana, având nevoie de şapte copci.
 
Ajunşi la poliţie, proprietarul iazului Tătărăşeni susţine că şeful de post nu a dorit să ia declaraţii de la studenţi, eliberându-le celor cu maşinile avariate doar dovadă pentru a le putea repara. Aceştia au fost chemaţi a doua zi la Poliţie, dar tinerii au plecat către Iaşi pentru că aveau de predat licenţele.

 
“Ne-am întâlnit în faţa poliţiei. Toată lumea era panicată şi l-am aşteptat pe şeful de post. A refuzat să îmi ia declaraţie, eu am recunoscut vreo şapte-opt persoane dintre cele care ne-au atacat şi cu chiu cu vai a acceptat să dea dovadă la cei care au avut maşinile avariate. Declaraţii nu a vrut să ne ia la nimeni. Ne-au chemat a doua zi la Poliţie, dar colegii mei au spus că nu mai vin niciodată în judeţul Botoşani, au plecat spre Iaşi. Ei au varianta lor că noi i-am atacat, că noi am fost peste ei acasă şi le-am spart geamuri, le-am distrus un tractor, dar nu este adevărat", a mai spus Alexandru Edward Alexandrescu.
 
Acesta susţine că a discutat cu amicii săi, iar cei care au fost răniţi îşi vor scoate certificate medico-legale şi vor depune plângere la Poliţie.
 
Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz şi au întocmit un dosar penal, fiind identificate zece persoane din Havârna implicate în scandal. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în noaptea în care a avut loc incidentul au fost cinci apeluri la 112, fiind mai multe persoane care au sunat în acelaşi timp pentru a sesiza ce se petrece la Havârna.

Ancheta continuă!
 
Din câte se pare, înainte de incidentul de la iaz, a existat un mic conflict într-un bar din localitate între o parte dintre tinerii care au venit la iaz şi câţiva localnici, dar proprietarului iazului spune că amicii săi nu au făcut nimic, deși au fost provocați de cei care se aflau în bar.
 
“În urma intervenţei din noaptea de vineri spre sâmbătă s-a întocmit un dosar penal cu privire la comiterea unor agresiuni precum şi a unor infracţiuni care aduc atingere proprietăţii private, urmând ca pe parcursul cercetărilor să se stabilească participaţia şi calitatea fiecarei persoane implicate. Toate persoanele din Havârna care au fost implicate în eveniment au fost identificate", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ajutoare de încălzire acordate de stat pentru locuitorii din Botoșani: Ce documente sunt necesare!

Monday, 7 October 2024

Începând cu 14 octombrie 2024, cererile și declarațiile pe propria răspundere vizând acordarea ajutorului de încălzire cu gaze naturale, energie electrică, combustibili so...

O unitate sanitară din Botoșani angajează medici: Lista locurilor de muncă vacante a AJOFM!

Monday, 7 October 2024

Se caută spre angajare un medic rezident și un medic specialist, absolvenți de studii universitare. Contractul de muncă este pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă. Oferta este ...

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

Monday, 7 October 2024

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...