STS nu aplică amenzi pentru necompletarea PLF, iar aplicația informatică nu a avut erori sau disfuncționalități

STS nu aplică amenzi pentru necompletarea PLF, iar aplicația informatică nu a avut erori sau disfuncționalități

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu aplică amenzi pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, iar aplicația informatică de completare a formularului digital de intrare în România nu a avut erori sau disfuncționalități, se arată într-un drept la replică remis redacției.

În urma publicării unor declarați aparținând managerului Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, STS a transmis o serie de precizări. Sistemul informatic pentru completarea formularelor digitale de intrare în România (PLF) a fost dezvoltat în conformitate cu prevederile OUG nr. 129/2021 și pe baza cerințelor operaționale furnizate de către autoritățile medicale.

„Încă de la operaționalizare, aplicația https://plf.gov.ro funcționează în parametri optimi și permite completarea PLF de către persoanele care intră în țară. Aplicația a fost adaptată în permanență, prin implementarea de validări suplimentare în scopul evitării completării cu date eronate. Precizăm că sistemul informatic de completare a formularului digital este interconectat cu cel al Poliției de Frontieră. Astfel, personalul specializat din direcțiile de sănătate publică are la dispoziție evidențele cu persoanele care au intrat în România și pentru care s-a identificat automat PLF-ul completat, precum și situația persoanelor care au intrat în țară, dar pentru care nu a putut fi asociat un PLF din cauza completării incorecte a datelor de identitate și în termenele prevăzute de legislație”, se arată în comunicatul STS.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care întâmpină dificultăți în completarea, generarea sau verificarea formularului digital de intrare în România, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost operaționalizat un formular de contact care poate fi accesat la acest link.

Situațiile raportate prin intermediul acestui formular electronic sunt soluționate de către un Grup de suport format din specialiști ai direcțiilor de sănătate publică.

STS a pus la dispoziția autorităților medicale instrumente informatice pentru analizarea fiecărei situații în parte.        

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Salvatorii lui Ayan, felicitați de Ministerul Afacerilor Interne! ”Voi cum ați reacționa?”

astăzi, 13:26
66

Așa începe povestea pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au împărtășit-o cu mândrie:”După ore bune de căutări, au decis să caute în altă z...

Se întoarce iarna: Meteorologii anunță ninsori, lapoviță și ploi în următoarele zile!

astăzi, 13:22
108

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a intrat...

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
751

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...