STS nu aplică amenzi pentru necompletarea PLF, iar aplicația informatică nu a avut erori sau disfuncționalități

STS nu aplică amenzi pentru necompletarea PLF, iar aplicația informatică nu a avut erori sau disfuncționalități

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) nu aplică amenzi pentru necompletarea formularului digital de intrare în România, iar aplicația informatică de completare a formularului digital de intrare în România nu a avut erori sau disfuncționalități, se arată într-un drept la replică remis redacției.

În urma publicării unor declarați aparținând managerului Direcției de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani, STS a transmis o serie de precizări. Sistemul informatic pentru completarea formularelor digitale de intrare în România (PLF) a fost dezvoltat în conformitate cu prevederile OUG nr. 129/2021 și pe baza cerințelor operaționale furnizate de către autoritățile medicale.

„Încă de la operaționalizare, aplicația https://plf.gov.ro funcționează în parametri optimi și permite completarea PLF de către persoanele care intră în țară. Aplicația a fost adaptată în permanență, prin implementarea de validări suplimentare în scopul evitării completării cu date eronate. Precizăm că sistemul informatic de completare a formularului digital este interconectat cu cel al Poliției de Frontieră. Astfel, personalul specializat din direcțiile de sănătate publică are la dispoziție evidențele cu persoanele care au intrat în România și pentru care s-a identificat automat PLF-ul completat, precum și situația persoanelor care au intrat în țară, dar pentru care nu a putut fi asociat un PLF din cauza completării incorecte a datelor de identitate și în termenele prevăzute de legislație”, se arată în comunicatul STS.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care întâmpină dificultăți în completarea, generarea sau verificarea formularului digital de intrare în România, pe site-ul Ministerului Sănătății a fost operaționalizat un formular de contact care poate fi accesat la acest link.

Situațiile raportate prin intermediul acestui formular electronic sunt soluționate de către un Grup de suport format din specialiști ai direcțiilor de sănătate publică.

STS a pus la dispoziția autorităților medicale instrumente informatice pentru analizarea fiecărei situații în parte.        

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cîmpeanu: „Vom face ca opţiunea de a lucra şi studia în România să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student”

astăzi, 14:53
19

Opţiunea de rămâne în România pentru a lucra şi studia trebuie să rămână o alternativă viabilă pentru fiecare student, a afirmat, sâmbătă, ministrul Educaţiei,...

„Cu viața mea apăr viața”, concurs dedicat elevilor de gimnaziu și liceu (fotogalerie)

astăzi, 14:40
31

28 de elevi au participat, sâmbătă, la concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”. Organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Ni...

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, ediția a IV-a

astăzi, 10:49
61

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie, organizează, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Bucecea, atelierele de creație intitulate „Simbol și meșteș...