Structura organizatorica a spitalelor, modificata in functie de gradul de ocupare a paturilor

Structura organizatorica a spitalelor, modificata in functie de gradul de ocupare a paturilor
Spitalele isi vor putea modifica structura organizatorica in functie de gradul de ocupare a paturilor, astfel incat sa raspunda nevoilor pacientilor, potrivit unei dispozitii a Ministerului Sanatatii. Totodata, ministrul Sanatatii. Attila Cseke, considera ca este necesara aceasta flexibilitate din cauza diferentelor de bolnavi internati in sectiile spitalelor.

"Este nevoie de mai multa flexibilitate. Spitalele, unitatile sanitare in general, trebuie sa raspunda nevoilor pacientilor. Avem unele sectii si compartimente supraaglomerate, unde pacientii stau cate doi in pat si alte structuri in care adresabilitatea este scazuta. Am cerut managerilor sa analizeze gradul de ocupare al paturilor si situatia din fiecare unitate si le-am dat posibilitatea ca, in functie de necesitati, sa poata modifica structura unitatii sanitare sau, pentru o perioada determinata, sa interneze pacientii unei sectii supraaglomerate in alte sectii libere, astfel incat sa evitam disfuctionalitatile", a declarat CSEKE Attila, ministrul Sanatatii.

Managerii si directorii medicali vor fi resposabili pentru utilizarea eficienta a paturilor din unitatile sanitare, astfel incat sa fie evitat disconfortul pacientilor, posibilele disfunctionalitati generate in special de conditiile epidemiologice necorespunzatoare.

Astfel, in situatia in care adresabilitatea este crescuta intr-o anumita specialitate, pentru o perioada determinata, pacientii pot fi internati in sectiile/compartimentele cu profil medical sau chirurgical, cu utilizare scazuta, in functie de patologie si recomandarea medicului epidemiolog.

Daca situatiile de supraaglomerare a unor sectii/compartimente reprezinta o situatie permanenta, structura organizatorica va fi modificata prin reducerea numarului de paturi la sectiile neutilizate corespunzator si cresterea acestora la cele cu adresabilitate crescuta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
63

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
139

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
723

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...