Structura ANAF se modifica. Vezi ce se schimba!

Structura ANAF se modifica. Vezi ce se schimba!
Structura Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost modificata de Guvern, printr-o hotarare publicata vineri in Monitorul Oficial.

HG nr. 665/2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 481, din 13 iulie 2012. Actul normativ modifica HG nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea ANAF.

Hotararea publicata vineri prevede infiintarea, in cadrul ANAF, a unei Directii Generale de Integritate, care va avea ca principale atributii crearea unor mecanisme de lupta impotriva fraudarii sistemului fiscal si impotriva coruptiei din sistem precum si participarea la elaborarea documentelor strategice din domeniul luptei anticoruptie si la monitorizarea aplicarii acestor documente.

"Prin infiintarea acestei directii, ANAF vine in intampinarea observatiilor si recomandarilor Comisiei Europene cuprinse in Mecanismul de Cooperare si Verificare privind reducerea coruptiei in cadrul sistemului vamal si a celorlalte institutii subordonate ANAF", preciza ANAF saptamana trecuta intr-un comunicat de presa transmis redactiei noastre.

Fiscul mentiona tot atunci ca structura actuala a institutiei este una extrem de vasta si complexa, cuprinzand unele zone sensibile la coruptie prin factori ridicati de risc, iar crearea noii directii reprezinta cadrul organizatoric de urmarire si aplicare a masurilor si actiunilor de prevenire si combatere a coruptiei, atat la nivel central cat si teritorial, inclusiv la nivelul Autoritatii Nationale a Vamilor si Garzii Financiare in vederea inlaturarii vulnerabilitatilor din sistemul fiscal, vulnerabilitati care favorizeaza faptele de coruptie.

Directia Generala de Integritate va functiona in directa coordonare a presedintelui ANAF, urmand sa fie elaborate acte administrative privind aprobarea structurii organizatorice si a numarului total de posturi, precum si elaborarea unor noi fise de post, conform noilor atributii si competente.

Potrivit informatiilor comunicate de ANAF, noua structura va fi infiintata cu incadrarea in numarul de posturi aprobat pentru Ministerul Finantelor Publice – aparat propriu si unitati subordonate.

Directia de control financiar, desfiintata

De asemenea, Directia generala de control financiar se desfiinteaza de la nivelul aparatului propriu al ANAF, ca urmare a preluarii activitatii acesteia la Ministerul Finantelor Publice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
127

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
484

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
192

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...