Stroe, mini-recensământ în scara blocului: Putem folosi la actualizarea listelor administratorii

Stroe, mini-recensământ în scara blocului: Putem folosi la actualizarea listelor administratorii
Ministrul delegat de la Administraţie, liberalul Radu Stroe, a precizat, luni, după terminarea ședinței de conducere a PNL că vizează curăţarea listelor electorale, afirmând că și administratorii de bloc ar putea fi folosiţi în ceea ce priveşte actualizarea acestor liste.

"Toţi oamenii cu atribuţii stabilite prin lege - preşedinţii de bloc, administratorii sunt oameni recunoscuţi prin lege cu atribuţii precise. Evident că toţi aceşti oameni în măsura în care va fi necesar vor trebui să lucreze la chestiunea asta. Se dă un verdict - există, nu există. Nu vreau să fac declaraţiile desuete pe care le-a făcut fostul ministru", a spus Stroe, citat de realitatea.net.

El a subliniat că în privința actualizării listelor electorale se va uza de toate instituţiile şi funcţiile recunoscute de lege în stat. "Se va lua în calcul de la MAE până la şefii de bloc. Haideţi să fac o glumă, dar nu aş vrea să fie înţeleasă greşit. Pe vremuri, sectoristul care avea două străzi în grijă şi cărţile de imobil de la proprietari sau de la locuinţele de stat urmărea fiecare om care apărea în plus într-o seară sau într-o dimineaţă. Eu nu zic să fim acolo, dar trebuie să ştim măcar la nivelul ordinului de mărime, nu ştiu sute de mii, zeci de mii, trebuie să şti care este populaţia reală a României", a spus Stroe.

Întrebat dacă va continua mini-referendumul anunţat de fostul ministru de Interne Ioan Rus, el a precizat că se declară pentru "curăţarea listelor în concordanţă cu realitatea".

Liberalul a afirmat că situaţia din România în ceea ce priveşte listele electorale este una gravă. "Vor trebui clarificate toate aceste lucruri - liste electorale, naţionale, de toate felurile. Sigur că o vom face în cadru legal, nu se pune problema altfel, şi din acest punct de vedere eu sunt foarte preocupat de situaţia în care ne găsim. Dincolo de referendum, de lupta politică constatăm că România după atâţia ani de zile nu a fost capabilă să lămurească această istorie - Câţi cetăţeni cu drept de vot avem, fără drept de vot. Este un lucru foarte grav", a spus Stroe la finalul şedinţei conducerii PNL.

Referindu-se la demiterea chestorului de poliţie Constantin Manoloiu, el a spus că va comunica într-un timp util dacă ia vreo decizie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
39

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
26

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
32

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...