Strigat dupa AJUTOR! Parintii copiilor cu autism din Botosani vor sa ajute cat mai multi bolnavi!

Un copil cu autism este atat de singur, intr-o lume fara usi, incat ai lui sunt pur si simplu innebuniti, ca nu gasesc o cale de comunicare.

Mai rau este ca in judetul Botosani sunt un numar de 450 de copii care sufera de aceasta boala si doar un singur centru de zi, unde ei pot fi tratati, insuficient, insa.

Asa ca unii parintii care au copiii ce sufera de autism, au infiintat Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Botosani, sperand ca intr-un cadru organizat vor putea ajuta cat mai multi copii din judet. Nu este insa suficient, aceasta asociatie are nevoie si de fonduri, de un sediu, de mai multe elemente care sa-i ajute pe copii.

"Noi ne-am propus, fiind o cerere foarte mare, sa facem aceasta recuperare ca voluntari, pentru ca nu exista fonduri", a precizat Gabriela Ivan, preşedinte Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.



Primul voluntar care a sarit in ajutor este psihologul Simona Cârligeanu, care a precizat ca judetul Botosani este pe primul loc in tara, la numarul de copii ce sufera de autism.

"Acesti copii au nevoie de terapie de 8 ore pe zi. Autismul este pe viata, dar el poate fi ameliorat. Copiii cu probleme pot fi integrati in scoli normale, doar daca beneficiaza de o terapie individuala. Eu am experienta de foarte multi ani, lucrez cu copii cu autism si in momentul de fata cred ca sunt singura in Botosani care face terapia ABA individual. Un singur terapeut nu-si poate permite mai mult de 3 copii. Sunt foarte multi copii din mediul rural, dar parintii nu au nici macar informatia: ce inseamna autism? In Botosani sunt cei mai multi copii cu autism din tara", a declarat Simona Cârligeanu.

“Am vrut sa informam presa şi sa cerem un mic ajutor din partea semenilor noştri, dacă au bunavointa sa ne ajute în sprijinirea acestor copii şi vrem să mergem mai departe pentru că nimeni nu întinde o mână de ajutor", a precizat si Maricica Maftean, vicepresedintele asociatiei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zece candidaturi respinse la alegerile pentru funcția de președinte!

astăzi, 10:47

După ce Curtea Constituţională a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie...

Șeful drumarilor, chemat în judecată din cauza postărilor pe Facebook!

astăzi, 09:46

Șeful de sindicat din cadrul Direcției Regionale Drumuri și Poduri luptă în instanță cu șeful instituției. Motivul conflictului dintre cei doi nu este reprezentat însă de salariil...

Gură de oxigen pentru Liviu Ciobotariu după Botoșani-Rapid: ”Azi ne-a ieșit! Nu este ușor când ești pe ultimul loc în clasament!”

astăzi, 09:22

FC Botoșani a învins-o duminică pe Rapid cu scorul de 2-0 în etapa a 12-a din Liga 1. Liviu Ciobotariu și-a felicitat elevii pentru succesul obținut pe teren propriu în fața Rap...