Străzile din municipiu, expertizate de specialişti de la Facultatea de Drumuri şi Poduri

Străzile din municipiu, expertizate de specialişti de la Facultatea de Drumuri şi Poduri
Expertizarea străzilor care au început să se strice va fi făcută de specialişti de la Facultatea de Drumuri şi Poduri, a anunţat primarul Ovidiu Portariuc.

Vor fi prelevate carote de asfalt de pe toate străzile reabilitate în ultimii ani, şi vor fi analizate pentru a se vedea dacă au fost respectate caracteristicile tehnice.

Primarul Ovidiu Portariuc a dispus efectuarea acestei expertize după ce pe mai multe străzi din municipiu, cum ar fi Săvenilor, Bucovina, Împărat Traian, asfaltul a început să crape.

Am început să lucrăm la documentaţia pentru expertizarea tehnică. Va fi o expertiză realizată de experţi de la Facultatea de Drumuri şi Poduri, cu prelevări de probe, cu extracţii de carote pe toată grosimea asfaltului şi probele vor fi analizate în laborator pentru a vedea exact caracteristicile tehnice, pentru a vedea dacă au fost respectate. Ne-am propus aproximativ 40 de carote de pe întreaga suprafaţă asfaltată a municipiului din ultimii cinci ani să vedem dacă mai sunt probleme sau dacă ne mai putem aştepta la probleme de genul celor sesizate deja.", a spus primarul.

El a mai precizat că municipalitatea nu se aştepta să apară astfel de probleme pe străzi reabilitate acum doi ani şi nu are prinşi bani în buget pentru reparaţii.

“Ne va costa expertiza cu mult mai puţin decât reparaţia unor drumuri făcute de mântuială. Vorbim de miliarde la străzile care au ieşit din garanţie şi trebuie realizate pe costurile noastre. Nu ne aşteptam la asemenea lucruri şi acum suntem într-o situaţie destul de dificilă. Să vedem de unde putem aloca 3-4 miliarde de lei să putem repaara în zonele respectiv.", a adăugat Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
218

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
285

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
654

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...