Strategia PDL pentru motiunea de cenzura: bani pentru parlamentarii "nesiguri"

Apropierea motiunii de cenzura tulbura din nou apele in PDL, parlamentarii nemultumiti fiind ofertati cu bani de catre Guvernul Boc. Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca aproximativ 12 parlamentari democrat liberali ar fi dispusi sa voteze motiunea impotriva Guvernului.

Pentru a evita surprizele, conducerea PDL a decis ca vicepresedintii partidului si liderii de grup sa discute fata in fata cu posibilii dezertori si sa-i asigure ca vor primi bani pentru colegii. Totodata, pentru a evita surprizele, Coalitia a decis, luni, ca deputatii si senatorii Puterii sa participe la motiunea de cenzura, dar sa se abtina de la vot.

Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca in interiorul grupurilor parlamentare ale PDL exista aproximativ 12 nemultumiti. Printre acestia se regasesc o parte din cei care au votat motiunea de cenzura in vara - Mircea Giurgiu si Clement Negrut dar si deputati care nu au beneficiat de bani pentru colegile din care provin sau nu au obtinut functii in organizatiile locale: Mihaela Sandru, Eugen Uricec, Daniel Oajdea (deputat PDL de Iasi), Gheorghe Coroama, Sorin Buta, Ion Ruset, Bogdan Cantaragiu.

Sursele citate sustin ca la nivelul conducerii PDL s-a decis ca liderii sa initieze discutii cu parlamentarii "problema" si sa identifice nemultumirile acestora. In schimbul abtinerii de la vot, deputatii si senatori au primit garantii ca Executivul le va aloca cate 250 .000 lei pentru colegiul din care provin. "Deputatii si senatorii au fost chestionati cu problemele pe care le au in teritoriu si li s-a promis rezolvarea din partea Guvernului" a explicat un democrat liberal.

Pentru a trece motiunea de cenzura este nevoie de votul a 236 de parlamentari. Cu cele trei dezertari de la PDL din ultimele luni, Opozitia PSD-PNL-PC au impreuna 217 voturi insuficiente pentru a pica Guvernul Boc. Practic parlamentarii Opozitiei ar avea nevoie de inca 19 voturi si mizeaza pe negocieri directe atat nemultumitii din PDL cat si cu reprezentantii independentilor si cei ai minoritatilor. 

sursa: HotNews.ro

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
28

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
180

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...

Calendar ortodox: Cinstim astăzi Învierea Domnului (Sfintele Paşti)

astăzi, 07:58
30

Numim sărbătoarea de azi Paști, după cuvântul care în vechiul grai evreiesc însemnează trecere; fiindcă aceasta este ziua în care Dumnezeu a adus, la început, lumea...