Stii sa faci corect un pandispan?
Stiri Botosani Friday, 14 February 2014 ActualitateSa ne suflecam manecile si sa ne apucam de treaba, dar nu inainte de a aminti niste reguli importante:
- toate ingredientele folosite vor sta cateva ore la temperatura camerei
- proportia intre ingrediente este asa: 1 ou -25(30)g de zahar, 25(30)g de faina. (sau 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar, 1 lingura cu varf de faina).
- nu te plictisi repede, adica mixeaza ouale cu zaharul cel putin 15-20 minute.
- faina se cerne obligatoriu, de preferat atunci cand o adaugi, iar incorporarea ei se face cu miscari largi, de jos in sus cu ajutorul unei spatule de silicon (nicidecum cu mixerul).
- pandispanul clasic inseamna trei ingrediente: oua, zahar, faina, asa ca nu adaugati nimic altceva (un strop de sare merge).
- cuptorul trebuie sa fie incalzit dinainte la 180 de grade Celsius.
Ingrediente:
- 6 oua
- 180g de zahar
- 180g de faina
- un strop de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se mixeaza ouale cu zaharul si sarea cel putin 15-20 de minute. Compozitia devine albicioasa si creste mult in volum.
Faina se adauga cate putin, daca se poate prin cernere. Ea se incorporeaza prin miscari circulare largi, de jos in sus.
Tava folosita (indiferent de forma) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. De asemenea se poate folosi hartie de copt.
Compozitia se toarna in tava si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca. 25 de minute. E de preferat sa nu deschidem cuptorul sau sa miscam tava deoarece exista riscul sa se lase.
Cand pandispanul a crescut frumos si este usor rumenit, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si-l lasam la racit in tava. Eu sunt super incantata de tava mea… pandispanul s-a dezlipit perfect.
Daca doriti sa faceti tort se poate taia orizontal in doua foi.
Cam acesta e un pandispan reusit, cu care poti sa-ti surprinzi jumatatea. Nu uita sa fii inventiva (inventiv) si sa folosesti tot ce crezi ca merge alaturi: ciocolata, frisca, caramel, fructe , crème…ce a fost mai greu ai invatat.
Vezi alte retete pe prajituricisialtedulciuri
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Românii stabiliţi în Spania se pregătesc pentru o noapte fără electricitate. Pana de curent ar putea dura toată săptămâna!
Stare de urgenţă în vestul Europei după o pană uriaşă de curent. Aproape 50 de milioane de oameni din Spania, Portugalia, Andorra şi Franţa sunt afectaţi de blackout. Circulaţia trenur...
Două zile de spectacol în această săptămână: „Vasilache şi Mărioara” la Teatrul „Vasilache”! (Foto)
În această săptămână, botoșănenii sunt aşteptaţi la Teatrul „Vasilache” pentru a viziona spectacolul „Vasilache şi Mărioara”. ...
Autoturism radiat din circulație, descoperit la Vama Stânca!
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Stânca efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român, care a fost depistat la controlul de frontier...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.76 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici