Stii sa faci corect un pandispan?

Azi in lume se sarbatoreste iubirea, iar iubirea, adesea merge mana in mana cu ceva bun. De multe ori pandispanul te poate salva. Fie tort, rulada, prajitura... indiferent de ipostaza, pandispanul pufos si dulce te va scoate din incurcatura.

Sa ne suflecam manecile si sa ne apucam de treaba, dar nu inainte de a aminti niste reguli importante:

-         toate ingredientele folosite vor sta cateva ore la temperatura camerei

-         proportia intre ingrediente este asa: 1 ou -25(30)g de zahar, 25(30)g de faina. (sau 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar, 1 lingura cu varf de faina).

-         nu te plictisi repede, adica  mixeaza ouale cu zaharul cel putin 15-20 minute.

-         faina  se cerne obligatoriu, de preferat atunci cand o adaugi, iar incorporarea ei se face cu miscari largi, de jos in sus cu ajutorul unei  spatule de silicon (nicidecum cu mixerul).

-         pandispanul clasic inseamna trei ingrediente: oua, zahar, faina, asa ca nu adaugati nimic altceva (un strop de sare merge).

-         cuptorul trebuie sa fie incalzit dinainte la 180 de grade Celsius.

Ingrediente:

-         6 oua

-         180g de zahar

-         180g de faina

-         un strop de sare

Mod de preparare:

Intr-un bol mare se mixeaza ouale cu zaharul si sarea cel putin 15-20 de minute. Compozitia devine albicioasa si creste mult in volum.

Faina se adauga cate putin, daca se poate prin cernere. Ea se incorporeaza prin miscari circulare largi, de jos in sus.

Tava folosita (indiferent de forma) se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. De asemenea se poate folosi hartie de copt.

Compozitia se toarna in tava si se da in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca. 25 de minute. E de preferat sa nu deschidem cuptorul sau sa miscam tava deoarece exista riscul sa se lase.

Cand pandispanul a crescut frumos  si este usor rumenit, inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si-l lasam la racit in tava. Eu sunt super incantata de tava mea… pandispanul s-a dezlipit perfect.

Daca doriti sa faceti tort se poate taia orizontal in doua foi.

Cam acesta e un pandispan reusit, cu care poti sa-ti surprinzi jumatatea. Nu uita sa fii inventiva (inventiv) si sa folosesti tot ce crezi ca merge alaturi: ciocolata, frisca, caramel, fructe , crème…ce a fost mai greu ai invatat.

Vezi alte retete pe prajituricisialtedulciuri

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...