Statutul polițistului, modificat: Fără tatuaje și piercinguri pentru aspiranții la o carieră în Poliție!

Guvernul a modificat, vineri, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, Statutul poliţistului, astfel că persoana care participă la un concurs pentru ocuparea unor funcţii de execuţie nu trebuie să aibă tatuaje pe faţă şi/sau gât.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, actul normativ reconsideră soluţia privind tatuajele, astfel încât "persoana care participă la un concurs pentru ocuparea unor funcţii de execuţie vacante prin încadrare directă/reîncadrare/transfer nu trebuie să aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe faţă şi/sau gât, precum şi în alte zone ale capului, iar tatuajele ori elementele ornamentale prezente pe corpul candidatului să nu reprezinte sau să nu semnifice simboluri, mesaje, sloganuri sau reprezentări de natură să incite la violenţă, ură sau discriminare ori să aibă conotaţii politice, fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe", scrie adevărul.ro

.Actul normativ aprobat de Guvern consolidează cadrul normativ pentru protecţia juridică a poliţiştilor, punându-l, totodată, în acord cu deciziile recente ale Curţii Constituţionale a României prin care a fost constatată neconstituţionalitatea unor dispoziţii din cuprinsul Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului.

De asemenea, este reglementată modalitatea de acordare a gradelor profesionale absolventului cu diplomă de licenţă al unui program de studii organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă în cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în funcţie de vechimea în structurile MAI.

Alte modificări şi completări aduse Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului vizează: instituirea posibilităţii aplicării măsurii „atenţionării” ca măsură administrativă cu rol preventiv, stabilirea unor dispoziţii cu privire la răspunderea materială a poliţistului, stabilirea modalităţii şi a criteriilor în baza cărora se realizează repartizarea absolvenţilor instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Penitenciarul Botoșani și-a deschis porțile la ceas aniversar: Sute de copii și adulți curioși au trecut pragul instituției! (foto)

astăzi, 13:30

Au pășit pragul unității cu emoții și ușor temători, dar au găsit aici polițiști de penitenciare profesioniști, omenoși, foarte implicați și dedicați profesiei. Vizitatorii au fost ...

Părinții decedați împreună cu copiii lor în accidentul de la Suceava se întorceau de la mare!

astăzi, 13:00
1819

O familie cu doi copii, din Volovăț, județul Suceava, și-a pierdut viața în cumplitul accident petrecut pe raza localității Cumpărătura, luni dimineață. Aceștia se aflau într-u...

Misterele „Măriuței“, strămoașa moldovenilor de acum 1700 de ani. Ce se știe despre unul dintre cele mai bine păstrate schelete de la Botoșani!

astăzi, 11:22
125

De multe ori, adevărate comori culturale și arheologice se află acolo unde nimeni nu și-ar putea imagina. Iar unul dintre cele mai bune exemple este Muzeul de Arheologie de la Săveni. Aproape nec...