A avea un hobby de care să te poți bucura, îți îmbogățește viața. Îți oferă ceva distractiv de făcut în timpul liber, dar și posibilitatea de a deprinde noi abilități. Suntem foarte norocoși că avem astăzi atât de multe opțiuni din care putem alege. Și în mediul online există multe site-uri dedicate hobby-urilor și intereselor.
Cel mai bun mod de a cultiva un nou hobby este să încerci ceva nou. Lumea este plină de activități interesante pe care le putem explora și mai apoi adopta ca fiind ale noastre. Desigur, toți suntem unici și, prin urmare, interesele și hobby-urile noastre variază. Dar, odată ce găsim un hobby de care să ne putem bucura cu adevărat și de care suntem pasionați, devenim absorbiți cu totul de acesta. Ajunge parte din viața noastră și ne captivează într-un mod foarte personal.
O diferențiere apare și atunci când te afli într-o relație și nu te poți sincroniza cu tot ceea ce nu e neapărat în aria ta de interes. Cu timpul, însă, poți ajunge să te molipseșți. Până la urmă, poate fiecare își dorește într-o oarecare măsură ca persoană pe care o are alături să îi împărtășească interesele. Mai sunt și situațiile fericite în care există suprapuneri între pasiunile fiecăruia. De exemplu, el poate fi focusat pe fotografie, iar ea e o adeptă a sportului. Prin urmare, puteți să vă gândiți să realizați o expoziție de fotografie sportivă. Esența constă în a stabili conexiunea și a construi de acolo. În cazul în care o astfel de legătură nu poate fi creată în niciun fel, s-ar putea să ajungi în situația în care să încerci diverse metode de a convinge persoana de lângă tine să te acompanieze; cum ar fi la a viziona filme. Poate perechea ta nu e cinefilă, deci o variantă de a fi chit e să accepți ca într-o seară să vă invitați prietenii pentru câteva ore de board games. Nimic nu se compară cu un astfel de balans, bazat pe capacitatea fiecăruia de a fi receptiv și solidar.
Fii creativ nu doar în executarea hobby-urilor. Gândește-te cum poți face să stârnești interesul puțin câte puțin și să tatonezi terenul atât cât se poate. Este posibil ca partenerul sau partenera ta să nu fie pregătit/ă să încerce un nou hobby într-un procentaj de 100%. De aceea, gândește-te că ai șansa de a oferi totuși oportunități de experimentare la o scară mai mică. De exemplu, poți să-ți inviți partenerul să arunce o privire mai atentă asupra tablourilor la care lucrezi la clasele de artă pe care le frecventezi. Nu e nevoie să îi impui să participe la o clasă, pentru că în astfel de situații nu se aplică principiul de “totul sau nimic”. Implicarea treptată poate fi surprinzător de satisfăcătoare.
În prezent, o mulțime de oameni au o pasiune pentru poker. Le place să se cufunde din ce în ce mai mult în misterele acestui joc strategic, realizând că are o mulțime de avantaje. Deci, în cazul în care te afli într-o relație cu un iubitor sau cu o iubitoare de poker este posibil să îți fie stârnită și ție curiozitatea în această direcție. Acest hobby implică multă dăruire, întrucât turneele necesită timp și voință de a călători, în cazul celor care au loc la nivel național sau internațional. Însă eforturile sunt de asemenea răsplătite, iar locurile speciale sunt rezervate celor care visează să meargă pe tărâmul pokerului. Un lucru important de știut despre acest hobby este cursa continuă în care te afli odată ce începi. Trebuie să fii gata să înveți în mod constant pentru a avansa. Și un mod inedit prin care i-ai putea demonstra cât de mult îi ești alături, ar fi să îți însoțești perechea în turneu. Nu ai depune nici un efort foarte mare, pentru că până la urmă, oricui i-ar surâde să plece într-o călătorie, doar că trebuie să ai în vedere alți factori și să analizezi la rece situația de dinainte și de după fericitul eveniment.
Fie că sunteți pe aceeași lungime de undă sau nu, mai ține cont și de detaliile care cântăresc mult în ochii cuiva. Încearcă să nu critici nici calitatea rezultatelor, nici entuziasmul cu care partenerul privește punctul în care se află. Nu te atașa de nicio idee. Chiar și atunci când perechea ta este dispusă să dea o șansă pasiunii sale, trebuie să fii gata să mergi mai departe dacă în cele din urmă ajunge la concluzia că nu este ceva care i se potrivește. Și nu în ultimul rând, nu renunta la independență, pentru că aceasta te definește, face parte din ansamblul tău de calități. Există un farmec aparte în păstrarea unei granițe între interesele fiecăruia. Chiar și într-o situație în care persoana de lângă tine s-ar îndrăgosti de hobby-urile și pasiunile tale sau tu de ale sale, amândoi aveți nevoie de timp și spațiu pentru propriile înclinații. Iar această libertate va ajuta întregul proces de intercalare să se simtă mai puțin intens.
Indiferent dacă te afli la momentul actual într-o relație sau te poți raporta la o alta care s-a terminat undeva în trecut, nu uita de avantajele propriilor hobby-uri. Acestea te fac mai interesant, pentru că datorită lor treci prin diferite experiențe și se crează astfel povești demne de toată admirația. Practicându-le, uiți treptat de ceea ce înseamnă stresul. Pui trup și suflet în ceea ce faci și te detașezi de ceea ce se petrece în afară. Ele îți cultivă răbdarea și te ajută să creezi conexiuni cu persoanele din jur. Devii mai încrezător și înveți să te apreciezi mai mult. Iar în timp ce toate aceste beneficii își spun cuvântul, tu nu trebuie decât să dai mai departe rodul acțiunilor tale, începând poate chiar cu partenerul tău de viață.