Statul Islamic loveste din nou: Cel putin 80 de morti si 231 raniti intr-un atentat la Kabul

Statul Islamic loveste din nou: Cel putin 80 de morti si 231 raniti intr-un atentat la Kabul
Cel putin 80 de persoane au fost ucise si 231 ranite, sambata, intr-un dublu atentat care a vizat o manifestatie pasnica a comunitatii hazara, la Kabul, a anuntat un Ministrul de Interne din Afganistan.

Cateva mii de manifestanti apartinand comunitatii hazara (siita) din Afganistanul majoritar sunit au defilat in liniste, incepand de dimineata, pentru a protesta fata de un proiect care presupune constructia unei linii de inalta tensiune si care le-ar traversa teritoriul, in provincia centrala Bamiyan. Pentru liderii hazara, care reprezinta circa 9% din populatia tarii, acest traseu este un nou semn al discriminarii cu care se confrunta comunitatea si provincia lor, cea mai putin dezvoltata din Afganistan, informeaza DPA.

Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, potrivit unei stiri difuzate de agentia Amaq, apropiata gruparii, transmite Reuters. "Doi combatanti ai Statului Islamic si-au detonat centurile cu explozibili la o intalnire a siitilor in orasul Kabul din Afganistan", a anuntat Amaq intr-o alerta.

In acelasi timp, insurgenta talibana a transmis ca nu se afla in spatele atacului. Principalul purtator de cuvant al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a mentionat intr-o declaratie de presa ca miscarea "nu are niciun fel de implicare in acest atac tragic". El a adaugat ca atacul a fost comis de "cercuri inamice".

Statul Islamic a revendicat, zilele trecute, si atacul cu toporul dintr-un tren regional din Germania. Se crede insa ca nu a fost implicat in atacul armat de vineri seara, de la mall-ul din Munchen.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
377

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
231

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...