Statul ar putea obliga firmele sa-si asigure securitatea

Statul ar putea obliga firmele sa-si asigure securitatea
Un proiect legislativ pus in dezbatere publica de Ministerul Administratiei si Internelor va initia o noua forma de taxa pentru firmele private, legata de elaborarea analizelor de risc la securitatea fizica.

 "Este vorba de elaborarea analizelor de risc la securitatea fizica a unitatilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003, prevedere care va obliga o gama foarte larga de companii sa plateasca experti in evaluare si sa cheltuiasca sume importante de bani in vederea respectarii noilor instructiuni", se arata intr-un comunicat al Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, remis Ziare.com.

In urma acestei evaluari de risc, toate firmele private, de la pensiuni la buticuri, ar putea fi obligate sa contracteze servicii de paza si protectie, ceea ce inseamna costuri suplimentare, nejustificate in multe dintre cazuri sau care ar trebui sa ramana la latitudinea companiei, nu sa fie obligatorii prin lege.

 "Nu putem transforma firmele private in buncare, dupa cum nu putem angaja o armata de bodyguarzi ca sa pazeasca la fiecare colt al restaurantelor. Pana la urma, cu exceptia situatiilor speciale, ordinea publica ar trebuie sa fie apanajul institutiilor statului", se arata in comunicat.

 De asemenea, federatia arata ca aparitia unei noi forme de impunere si a unor cheltuieli suplimentare obligatorii este de prost august si va avea consecinte economice nedorite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
262

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
324

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
728

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...