Statui grecesti, termopane si sisteme sofisticate la Directia pentru Cultura!

Statui grecesti, termopane si sisteme sofisticate la Directia pentru Cultura!
Termopane, reabilitare fatada, gresie, monitorizare video si statui grecesti! Toate acestea la un monument istoric emblema pentru Botosani, in care funtioneaza Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural.

Lucrarile vor fi finalizate pana la Craciun, spune directorul institutiei, Danut Hutu. Pe langa cei 160.000 de euro alocati de Ministerul Culturii, institutia isi va aduce aportul la infrumusetarea si securitatea cladirii.

Mai avem de facut retusuri, finisaje. Acum montam gresia din fondurile proprii. Vor fi reabilitate scarile de lemn, vom monta la intrare un sistem de informare a publicului, cum nu cred ca are nici o institutie publica din judet. La orice ora va fi afisat pe un monitor tot ce inseamna informatii publice: program de audiente si alte informatii utile publicului, a precizat Danut Hutu.

Si pentru ca asa ii sta bine unei institutii de cultura, nu vor fi neglijate nici masurile de securitate. Conducerea institutiei are in plan si montarea unui sistem de monitorizare video.

Avem statuetele de pe cladire si nu vrem sa ne trezim ca sunt tinta cuiva, asa ca vom avea un sistem de protectie. Dorim totodata sa realizam o punere in valoare a cladirii, printr-un iluminat arhitectural. Ne costa la circa 50-60 milioane vechi, la fel ca si instalatia video. La finalul lucrarilor vom face bineinteles si o inaugurare, a mai adaugat directorul DJJCPC Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
102

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
224

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
55

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...