Stații de carburanți închise la Botoșani în urma controalelor Gărzii de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani au verificat nu mai puțin de 17 amplasamente la stațiile de distribuție carburant, gaz petrolier lichefiat și gaz natural comprimat.

În urma controlului în perioada - care a avut loc în perioada 31 august – 7 septembrie -,s-au încheiat șase note de constatare prin care s-au dispus 24 de măsuri de remediere a neconformităților constatate, s-au aplicat 9 sancțiuni (3 amenzi în cuantum de 60.000 lei și 6 avertismente).

Pentru patru amplasamente s-a dispus interzicerea funcționării fără autorizație de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurii de autorizare din punct de vedere al protecției mediului.

Pentru celelalte amplasamente se analizează actele puse la disoziție în vederea finalizării notelor de constatare.

Comisarii Gărzii de Mediu Botoșani atenționează, de asemenea, că ”desfășurarea activităților existente și începerea activităților noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului se realizează numai în baza autorizației de mediu”. În acest sens, activitatea de comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule, cod CAEN 4730-rev. 2 (cod CAEN 5050-rev), necesită autorizație de mediu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Revoltă într-o comună din Bacău, din cauza unei firme din Botoșani!

astăzi, 09:57

Este revoltă în comuna Mărgineni, din judeţul Bacău, din cauza unor lucrări neterminate care i-a îngropat pe localnici, la propriu, în noroaie, informează Antena 3 CNN. De v...

Percheziții în toată țara, inclusiv la Botoșani, într-un dosar de nerespectarea regimului armelor și munițiilor! (video)

astăzi, 09:20

La data de 4 octombrie 2024, polițiștii structurilor arme, explozivi și substanțe periculoase, sprijiniți de alte structuri cu atribuții pe linia poliției judiciare, sub coordonarea Direcției ...

Starețul unei mănăstiri din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere în mijlocul oamenilor nevoiași! (Foto)

astăzi, 08:03

Arhimandritul Calinic Chirvase, starețul Mănăstirii Coșula, și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul nevoiașilor de la Casa Nicolae. ”La acest moment aniversar, ne aducem aminte...