Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Decizia intră în vigoare mâine. Documentul publicat în Monitorul Oficial

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Decizia intră în vigoare mâine. Documentul publicat în Monitorul Oficial

Guvernul a adoptat vineri seară proiectul privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Hotărârea a fost deja publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare duminică, 16 august, când expiră actuala stare de alertă.

„În urma aprobării Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), astăzi (n.r.: vineri) venim cu hotărârea de prelungire cu câteva modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a declarat șeful DSU Raed Arafat, în ședința de Guvern.

Hotărârea a fost deja publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare duminică.

Premierul Ludovic Orban spunea luni că Guvernul va prelungi “cel mai probabil” cu alte 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul țării.

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a anunțat premierul. Ludovic Orban a mai declarat că nu vor fi adoptate restricții noi, ci menținute cele aflate deja în vigoare.

De altfel, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a declarat marți, la Adriana Nedelea LA FIX, că va propune prelungirea stării de alertă din cauza situației actuale.

„Propunerea mea, ca ministru al sănătății, este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim-ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar, în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru.

În România, în ultimele două zile au fost înregistrate peste 1.400 de cazuri noi de coronavirus. Odată cu ieșirea din starea de urgență, România a intrat, pentru prima dată, în starea de alertă, la data de 15 mai.

Este pentru a treia oară când această măsură de prevenire a COVID-19 se prelungește.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
42

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...

Iftime este recunoscător: ”M-a salvat Mailat, minunea asta de copil!” / ”Cu Andone și cu echipa asta mă luptam la orice loc!”

astăzi, 08:08
316

FC Botoșani a trecut de Dinamo, scor 2-1, după un meci nebun. Prima repriză a durat mai bine de o oră, iar în ea Dinamo și-a dat un autogol, a marcat de două ori, dar doar o reușită a fo...

Viața cruntă a unei bunici din Botoșani: ”Oamenii bolnavi nu merită să fie umiliți astfel!” (Foto)

astăzi, 07:42
646

Bătrâna are nevoie de alimente, scutece cu scai mărimea L, produse de igienă (mai ales șervețele umede), haine lejere din bumbac XL (mai ales pantaloni), un pat medical electric sau orice p...