Stare tensionata in randul parintilor din Candesti, din cauza comasarii scolilor!

Stare tensionata in randul parintilor din Candesti, din cauza comasarii scolilor!

 Parintii au venit marti la ISJ, pentru a-si exprima nemultumirile  

La Inspectoratul Scolar Judetean au ajuns doua memorii din partea parintilor ai caror copii vor trebui sa faca naveta incepand cu acest an scolar, pe o distanta de 5 kilometri, pana la scoala din centrul comunei Candesti. Parintii sunt nemultumiti, desi reprezentantii ISJ spun ca s-a pus la dispozitie si un microbuz pentru naveta copiilor, intrucat nu este normal ca o scoala sa functioneze doar cu 20 de elevi.

Desi Scoala din satul Talpa si Scoala din satul Candesti Bucovina nu erau printre acele scoli anuntate pentru a fi comasate, decizia a fost luata saptamana trecuta, fapt ce i-a luat prin surprindere chiar si pe parintii elevilor, care s-au prezentat la sediul ISJ pentru a-si exprima nemultumirile.

"Scoala de la Talpa este buna, sunt conditii, copiii sunt mici ca sa-i trimiti 5 kilometri si microzubul acum e bun, acum se defecteaza, de nenumarate ori au mers copiii si pe jos. Copiii sunt in prezent la Scoala din Candesti, sa vedem ce rezolvam la inspectorat. Noi vrem sa se redeschida scoala, daca tot avem scoala in sat", a precizat una dintre mamele care s-au prezentat marti la ISJ.

Memoriul depus astazi de parintii elevilor care au fost mutati de la Scoala din Talpa a fost semnat de 21 de parinti, fiind inregistrat un memoriu asemenator si luni, de la parintii elevilor care s-au transferat din Scoala din Candesti Bucovina, acea reclamatie fiind semnata de 13 parinti.

"S-a luat decizia comasarii a doua scoli, din satul Talpa si Candesti Bucovina, pentru ca numarul de elevi este foarte mic. Majoritatea celor care semneaza reclamatia cu comasarea scolii din Candesti Bucovina sunt de etnie ucraineana si spun ca se pierd din traditiile lor din moment ce copiii lor vor invata printre romani. Am inteles ca saptamana trecuta s-a decis comasarea acestor doua scoli. Parerea mea e ca unul dintre cadrele didactice al carui post a fost desfiintat prin comasare i-a starnit pe acesti parinti", a spus Daniel Botezatu, directorul general adjunct al ISJ Botosani.

Tot pentru comasare se pare ca sunt propuse si Scolile I-IV, din Curtesti si Tudora, in prezent fiind analizate oportunitatile, dar sa nu fie afectate cadrele didactice si sa fie asigurat si transportul elevilor.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 100 de misiuni de salvare și supraveghere desfășurate de pompierii botoșăneni în perioada minivacanței de sărbători!

astăzi, 16:44
7

Aceștia au avut 144 de misiuni, care au vizat:- acordarea primului ajutor și transportul la spital al unui număr de 101 persoane care aveau probleme medicale;- stingerea a 12 incendii gener...

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
49

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
32

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...