STARE DE RĂZBOI: Phenianul a propus Rusiei să "examineze" evacuarea ambasadei

STARE DE RĂZBOI: Phenianul a propus Rusiei să "examineze" evacuarea ambasadei
Coreea de Nord a propus vineri Rusiei să "examineze" o evacuare a ambasadei sale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei din Phenian, relatează AFP.
 
"Un reprezentant al Ministerului nord-coreean de Externe a propus (vineri) 5 aprilie părţii ruse să examineze problema evacuării colaboratorilor săi din ambasada rusă", a declarat Denis Samsonov, citat de agenţii ruse.

Coreea de Nord îşi mută rachetele la frontieră. SUA, gata pentru orice

Coreea de Nord a mutat o nouă rachetă pe coasta de est, iar Statele Unite s-au declarat pregătite pentru orice acţiune a Phenianului, un nou pas în escaladarea crizei care dă fiori întregii lumi.
 
 Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi a instalat-o pe un lansator de rachetă mobil, a anunţat vineri agenţia sud-coreeană Yonhap, citând un oficial de rang înalt guvernamental de la Seul, relatează AFP.
 
 Ministerul Apărării, care a confirmat joi instalarea de către Phenian a primei rachete pe coasta de est, nu a făcut comentarii cu privire la această nouă informaţie.
 
 "S-a confirmat că nord-coreenii au transportat cu trenul, la începutul săptămânii, două rachete (de tip) Musudan cu rază medie de acţiune către coasta de est şi le-au instalat pe vehicule echipate cu un dispozitiv de lansare", a declarat un oficial de rang înalt citat de agenţie.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Daniel Botezatu: Canibalii din politica de partid!

Marţi, 21 Mai 2024
71

Canibalii din politică! După cum se știe, sunt un candidat independent la funcția de consilier local al Primaria Municipiului Botosani.În această calitate, în perioada imediat urm...

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

Marţi, 21 Mai 2024
853

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

Marţi, 21 Mai 2024
260

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...