Antrenamentele s-au desfasurat pe 2 sectiuni: copii si adulti.
Au participat 174 de practicanti de la 11 cluburi de profil din Romania (Botosani, Suceava, Iasi ,Bucuresti, Radauti, Falticeni, Cluj Napoca).
Din partea CS DAO Botosani au participat 56 de sportivi coordonati de instructorul clubului Victor Trofin centura neagra 2 Dang iar de la CS Sinh Dau Botosani 35 de sportivi coordonati de instructorul clubului Constantin Airoiae centura neagra 1 Dang.
Acestia au lucrat tehnici cu partener cat si inlantuiri definite( thao quyen). In studiul artelor martiale competitia reprezinta o componenta cuprinsa intre 20 -30%.
Aceasta reprezinta forma vizibila tutoror, cuntificabila in plan sportiv si acceptata ca regula de federatile sportive. In restul timpului e doar studiu individual ,pregatire fizica si mentala pentru o situatie concreta. Astfel parcursul pe ,,cale (DAO) ,, devine o idée abstracta.
O cautare perpetua ce transcende fizicul si arareori mentalul( in acest caz putem vorbi despre o ,,eliberare,, in viata).
De acceea stagiile de pregatire au menirea de a te provoca si apropia si mai mult de maestrul ce iti calauzeste parcursul. Acesta devine Mentorul ,,invatacelului,, indrumandul atat in perfectionarea in arta martiala, cat si in viata de zi cu zi. Fara un astfel de reper moral, fizic si spiritual e falsa asocierea dintre o arta martiala si sporturile de contact.

Practicantii unei arte martiale traditionale aloca si participa la numeroase stagii de pregatire cu maestrii ce definesc stilul respectic ( in cazul metodei QWAN KI DO ne referim la maestrul fondator PHAM XUAM Tong si la dl Ovidiu Covaci). Acestea au menirea de a uniformiza tehnica pentru toti practicantii dintr-un areal geografic, corectand si ajunstand diferentele inerente ce apar.
Astfel tehnicile devin identice atat la Botosani cat si la Brasov( ca exemplu), ajungandu-se in final ca in competitii si la examene practicantii sa fie foarte greu de departajat.
Comunicat de presă