Sprijin pentru Gherghina, una dintre cele doua siameze: "Ne-am autosesizat in acest caz", spune şeful Casei de Pensii Botosani!

Gherghina Boaru, una dintre siamezele anilor ’80, va fi ajutata de reprezentantii Casei Judetene de Pensii Botosani sa obtina o pensie de invaliditate. Intoarsa de la munca din Italia, grav bolnava, femeia nu are la aceasta data niciun venit.

Directorul Casei Judetene de Pensii, Marius Budai, a precizat ca femeia in varsta de 31 de ani, bolnava de ciroza hepatica, va beneficia de pensie de invaliditate de grad I. Decizia de încadrare în pensia de invaliditate a fost emisă în 27 mai, în urma unei expertize medicale.

"Ne-am autosesizat in acest caz. Urmează ca primarul să-i pună mamei la dispoziţie transport ca să vină să-i facem dosar de pensionare. Are vechime, a fost în şomaj, a lucrat pe la diferite societăţi şi se încadrează în pensie de invaliditate. Cu asta am putut noi să o ajutăm", a spus Marius Budăi.

Gherghina a ajuns duminica dupa-amiaza la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean "Mavromati", dupa ce s-a simtit rau.

Siamezele Lina şi Gherghina Boaru au impresionat România anilor `80, când s-au născut lipite în dreptul inimii, de la stern la ombilic. Pe atunci, în România nu se putea face operaţia de separare, iar mama lor se temea ca fetele vor ajunge la un circ şi toată lumea va râde de ele.

Şansa lor a venit la şase luni de la naştere, când o echipă de 28 de medici din Elveţia a reuşit să le separe, după o operaţie care a durat 10 ore. Atunci a fost a treia operaţie reuşită din lume.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani care duce mai departe tradiția familiei: ”Pasiunea a venit de la bunicul meu, un respectat inginer!” (Foto)

astăzi, 09:04

Tânărul provine dintr-o familie de agricultori. Bunicul său a fost inginer agronom, tatăl, chiar dacă este profesor de sport, la bază a fost tehnician veterinar, iar Gabi a studiat Agricult...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (322)

astăzi, 08:31

NICOLAE BRĂDĂŢEANU despre cum a ajuns la epigramă Am să răspund ghidându-mă după volumul tău  „Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra… cărţilor epigr...

Calendar ortodox, 6 octombrie: Sfântul Apostol Toma; Sf. Mc. Erotiida

astăzi, 08:00

Sfântul Apostol Toma, numit şi Geamănul, era din Galileea şi a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. Înainte de a fi ucenic al Domnului, fusese pescar. ...